Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

torsdag 18 februari 2016

Veckans bloggare vecka 6-7-Johan och Anton

 
Två spännande veckor
I måndags hade Johan, Melvin och Rasmus idrottslektionen. Först hade de kedjepjätt, killerboll och därefter fotboll.Förra veckan på tisdagen och torsdagen hade vi Nationella prov i svenska. På tisdagen var det läsförståelse och att skriva en skönlitterär  det var ganska lätt och på torsdagen skulle vi skriva en faktatext och det var lite svårare . Då gjorde vi också läsförståelse fast av faktatexter.På fredagen hade Emelie och Nathalie sin idrottslektion. Vår lärare Anna var inte där så det var en kille som hette John istället som var lärare på idrotten. På fredagen skulle vi få se på film för att vi var så trötta efter np. I det ena klassrummet såg vi en film som hette Jurassic World och i det andra Bert. Vi fick själv välja vilken film vi ville titta på.Vi hade bild också. Då jobbade vi färdigt med gamla bilder.
 
Den här veckan på måndagen så redovisade vi våra undersökningar i matten om vad de in klassen gillade mest, tillexempel kunde man fråga om vilken sport man gillade mest eller vilket husdjur man gillar mest. På idrotten skulle Alexandar och Mike ha idrotten men Alexandar var sjuk så Anna höll i lektionen istället. Vi spelade basket och höll på med basket bollar. PÅ engelskan har vi haft warm-up och gått igenom ny text. Vi hade Odd one out och att göra en berättelse av tre bilder.Vi har också läst varandras The house och gett skriftlig feedback på texten. Vi läste kapitlet som handlade om The party.
På tisdagen skrev vi några NO begrepp om eld och brand. Vi hade slöjd. På textilslöjden arbetar vi med porträtt som vi ska klippa ut i olika delar. På träslöjden gör vi brickor som man kan ha mat på.
På onsdagen hade vi grej of the day om surströmming. På NO så redovisade vi olika begrepp för varandra i klassen inom eld och brand. I svenska jobbar vi med djuraffären och att skriva en reklamaffisch, det är roligt och man lär sig vilka olika sätt man kan locka kunder på.
 
 Vi spelar in sketcher till föräldrar mötet som är på torsdag och det är roligt.
I dag kollade vi på filmen till föräldrar mötet ikväll vi tyckte att den var bra. Sen hade vi grey of the day. Det var om vandrande pinnar. En sak vi lärde oss var att en art har vingar.
Vi är olika grupper och har musik, hemkunskap och elevensval varje torsdag.
 
Våra förmågor denna vecka är:
söka information på NO när vi skulle redovisa olika ord för klassen
tala och förstå engelska på engelskan när vi har "warm ups"
lösa problem i matten.
 
Inför nästa vecka
Det vi kommer att minnas från den här veckan är filmen till föräldrar-mötet
Till nästa vecka ska vi tänka på att det är sportlov!
Vi tycker att vi i klassen ska diskutera om vad vi ska ha med oss till klassresan och om vi får pengar över vad ska vi göra då?
 
Till föräldrarna
På onsdagen hade vi grey of the day om surströmming, har någon av er någonsin ätit det och isåfall vad tyckte ni om det?
På nationella proven var en av frågorna hur mycket insekter sväljer varje person per år utan att veta om det? kan någon av er föräldrar hur mycket det är?
I svenska jobbar vi med reklamaffischer och bra sätt att locka kunder, kan ni något bra sätt att locka kunder om man gör reklam för något?
 
Publicerat av Anton och Johan 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar