Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

måndag 29 februari 2016

Protokoll från senaste föräldrasamrådet


Föräldrasamråd 151125

 

Närvarande: Elin 1c, Marlene 3c, Ylva 2a, Linda 2b, Manilla gröngölingen, Malin rödhaken, Anna 1b, Björn 1a + 4b, Anne 4b, Anna 4a, Maria 1a, Jessica 5a, Stefan 6a, Stefan politiker, Anna rektor, Frida lärare

 

  • Återkoppling från föregående möte. Försäkringen gäller oavsett om man cyklar eller går till och från skolan. Det är för dyrt med mer än en smörgås till mellanmål. Föräldrar i förskoleklassen ska få info om var man ska släppa av barnen på morgonen. Det är olika regler kring att använda privata saker i skolan och på fritids. Det fungerar bra med loggböckerna på fritids. En plan för föräldramöte utarbetas. Den kan komma att lyftas vid ett senare tillfälle med föräldrarna i samrådet. Under förra terminen utredde skolsköterskan användandet av duschtvål/schampo. Alla barn får men måste inte använda duschtvål/schampo. Fotstöd kommer att beställas till förskoleklassens stolar.
  • Föräldrar som vill testa skolmaten är välkomna att göra det. Det finns en matkupong på elevernas matsedel.
  • Under våren har vi på skolan tre lärare som ska var föräldralediga. Nina Kramer går på föräldraledighet i januari. Marika Bengtsson från gröngölingen blir tredjelärare i 1:orna. Annie Gottfridsson blir ny lärare i klass 1b. Martina Nordbeck, klasslärare i 5b, kommer vara föräldraledig från maj och Carina Rasmussen kommer gå in och ta klassen. Till hösten söker vi en annan lärare som ska ta klassen. Sara Olsson kommer bli klasslärare i klass 5a när Hanna Möllenståhl går på föräldraledighet i mars. Vi söker en ny pedagog till gröngölingarna.
  • De muntliga nationella proven i årskurs 6 är klara. Det har gått bra.
  • 8/12 klockan 18.30 är alla föräldrar och andra anhöriga välkomna till Medborgarhuset på lucia. 18/12 är det julavslutning i idrottshallen klockan 9.45-10.45. Sedan slutar eleverna. Fritids är stängt den dagen.
  • Vi är uttagna att vara med i PIRLS. Årskurs 4 kommer att vara med. Eleverna väljs ut slumpmässigt. Vårdnadshavare till uttagna elever kommer också få svara på frågor. PIRLS genomförs i vår.
  • Flexibel resursfördelning är skolans ledord. Vi förklarade vad det innebär. Pluppar ska kunna styra resursfördelningen.
  • En ny fritidspedagog är anställd från och med januari. Hon heter Rebecka Barjosef. Fler fritidspedagoger söks.
  • Karl-Oskarskolan kommer att stänga ner. Vi har sju elever som kommer att komma till oss i januari.
  • Lågstadiesatsningen från staten har genererat en tjänst. Jeanette Andersen jobbar inriktat med barn med funktionshinder på skolan.
  • Inbrottet har påverkat verksamheten eftersom mycket teknisk utrustning stals. Skolan får själv bekosta ny utrustning. Detta dilemma lyftes med kontaktpolitikern. Han skulle lyfta det i nämnden.
  • Kontaktpolitikern tipsade om att vi under ett gemensamt föräldramöte skulle kunna bjuda in personer som pratar om nätmobbning. Kanske kan vi även ha temadagar i skolan kring det ämnet.
     
    Våra möten under våren är 2/3 och 11/5 samma tid 18.00-19.30. Minnesanteckningar och mötestider finns på skolans hemsida. Kolla med förkärlek där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar