Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

onsdag 3 februari 2016

Frånvaroanmälan för elever har förändrats, info och inloggningskod kommer hem i pappersform imorgon.



Beskrivning: logo_EK_med streck

 

 

 
FRÅNVAROANMÄLAN FÖR ELEVER PÅ NORREVÅNGSSKOLAN F-6

Eslövs kommun har efter nyår gått över till att använda Skola 24 som frånvarosystem. Vi på Norrevångsskolan F-6 har valt att avvakta med att byta system men nu är det dags. Fr.o.m. måndag v. 9, dvs. den 29 februari anmäls frånvaro via telefon eller webbsida/app.



Frånvarorapportering via telefon

Frånvaroanmälan via telefon görs på telefonnr 0515-869 58. Detta nummer går till Eslövs kommuns Telefon24, som är en automatiserad telefontjänst i Skola24 där du som vårdnadshavare kan frånvaroanmäla ditt/dina barn till skolan. Det behövs inget vårdnadshavarkonto i Skola24 för att använda tjänsten. Det enda som behövs är en knapptelefon.

När en elev blir sjuk eller av annan anledning inte kan komma till skolan måste vårdnadshavare meddela skolan detta innan skolan börjar på morgonen.

När du ringer till Telefon 24 knappar du in barnets personnummer (10 siffror), som går direkt in i databasen. Genom att personnumret matas in går frånvaroanmälan direkt in i frånvarosystemet Skola 24, utan att någon skolpersonal behöver hantera ärendet. Det går att när som helst under samtalet avbryta frånvaroanmälan. När registreringen är klar kommer en bekräftelse. Lägger man på luren innan kommer anmälan att avbrytas.

Elevernas personnummer måste vara korrekt registrerade med 10 siffror. De vårdnadshavare som har ett inloggningskonto i Skola24 kan se inringd frånvaroanmälan i kommentarfältet med det telefonnummer som använts. Undantag är om frånvaroanmälan är inringd från ett hemligt nummer eller från en växel som inte redovisar nummer.

Skolpersonal kan se tidpunkten för anmälan samt från vilket telefonnummer anmälan gjordes. Elevens lärare får fram denna information på startsidan när de loggar in i Skola24.

Frånvaroanmälan kan för närvarande bara göras för en hel dag i taget. Om man ringer efter klockan 12 kommer frånvaro att registreras för följande dag.

Frånvaroanmälan till fritidshemmet gör du direkt till avdelningen.

 Frånvarorapportering via webbsida/app

Frånvaroanmälan kan också göras via webben/app. För att använda denna tjänst krävs att du som vårdnadshavare har ett konto i Skola 24. Kontot skapas med hjälp av aktiveringskoder, som du som vårdnadshavare blir tilldelad av skolan. Dessa kommer inom kort.

Frånvaroanmälan via webbsida/app kan göras både för heldag och för del av dag.

 Med vänlig hälsning

Anna Merkel Möller

Rektor

1 kommentar: