Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

torsdag 4 februari 2016

Veckans bloggare vecka 5, Agnes och Felicia

En spännande vecka!!




I Måndags så hade Feffe, Agnes och Alice en idrotts lektion som de själva hade planerat., Vi hade bananpjätt, fortet och underhökensvingar kom. Det var roligt att hålla i lektionen men vi kunde pratat lite högre.


På NO-lektionen skulle vi leta efter en artikel som handlade om brand.Vi läste tex. om att Norrevångsskolan brann 2008 och om en åker som brann.
På  engelska-lektionen så läste vi en ny text som heter The Glencoe massacre 12b + gloser. Några i klassen översatte s.52 till svenska och resten översatte s.53 till svenska. Sedan fick vi redovisa för varandra. Warm-up gjorde vi en hiostoria av tre bilder. Det var en soldat på en häst, några krigare och en dal.
Frida gick igenom djuraffären 6 med oss som handlade om att skriva en instruerande text. Vi skulle göra en lista över saker som skulle göras i Djuraffären.
På matten i Måndags så fick vi nya matte mål och en ny matteläxa på classroom.
I Tisdags hade vi engelska på morgonen och vi började med en warm-up. sen fortsatte vi med engelsk texten. Vi skrev ett nytt kapitel i The House.Det ska handla om en olycka denna gång.
På matten så fick vi jobba med våran matte mål lektion 1 och lektion 2. Det handlade om kort division och vi repeterade med sara. Vi fick använda små whiteboard tavlor och pennor.
Träslöjden så fortsätter vi med våra brickor och på syslöjden så gör dom porträtt.
 I religionen har alla jobbat färdigt med sina key-notes. Där jämför vi två av världsreligionerna.På fredag har vi religionskoll.


På NO-lektionen i Onsdags så redovisade vi våra brandartiklar för varandra.
På Engelskan så gjorde vi glosprov.  Då hade Agnes, Nathalie, Anton, Aleksandar, Edvin, Blenda, Sarah, Melvin, Linnea, Violent, Mio och Mohamed 100% (ALLA RÄTT).
På Svenskan så gick Sara igenom en ny skrivuppgift som handlade om ett recept på spagetti och köttfärsås och en del blev klara med texten.
En del av klassen hade studiehjälp igår och det är i Engelska, Matte och Svenska.
 Idag Torsdag så hade vi teknikspanarna och grej of the day på morgonen och sedan hade grupp 1 hemkundskap, grupp 2 hade musik och grupp 3 och 4 hade elvens val. sedan i eftermiddags hade grupp 1 och 2 elevens val, grupp 3 hade hemkunskap och grupp 4 hade musik.
Grej of the day handlade om Tsunamin i Thailand 2004. Teknikspanarna handlade om att vi skulle skriva en dagbok över hur mycket energi vi använder under en dag.
Vi skulle ha gjort klart djuraffären kapitel 6 till idag.
Förra Fredagen så hade vi boxning på idrotten med Anna.Det var jobbigt och svettigt. Det var också kul.
Vi hade matteläxa till Fredagen och den handlade om sannolikheten på en kortlek.
Förra Fredagen hade vi också bild och då fick vi ett papper med Carinas huvud som vi skulle rita en kropp på!
Till nästa vecka:
Det vi ska tänka på till nästa vecka är att vi inte ska använda så mycket energi och att vi ska sälja jätte mycket kakor :-)
Det är nationella prov. Läs mycket hemma. Ät ordentlig frukost och gå och lägg er i tid på kvällen så att ni inte är trötta.
Vi kommer att minnas från denna veckan: att det var en rolig idrotts lektion.


OBS! fotbollsplanen är avstängd!!!!


FÖRMÅGOR vi har använt: förstå  när någon pratar Engelska,läsa på svenska när vi ska läsa en uppgift och  att söka informantion på religonen.


                                                                 frågor till föräldrarna:
1. Vad gjorde vi på NO-lektionen i Onsdags?
2. Vilka höll i idrotts lektionen denna veckan?
3. Vad heter Engelsk texten och vilket kapitel?


AV: AGNES OCH FELICIA

1 kommentar:

  1. 1) Redovisade brandartiklar
    2) Agnes, Alice och Feffe
    3) The Glencoe massacre, chapter 12b.

    SvaraRadera