Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 18 september 2015

Vecka 39


All information om vad som bestämts kring klassresan finns här på bloggen. I dag fredag,får ni hem kataloger , två per elev. Ni tar alltså upp beställningar först sedan lämnar ni in detta och därefter beställs kakburkarna.

 Vi kommer också att arbeta vidare med Fröken Europa, både i skolan och hemma. Ni kommer att få arbeta med frågor i google drive. Nu ska vi få det att fungera .Kom ihåg att ni gärna får lyssna på texten hemma samtidigt som ni läser. Logga in på inlasningstjanst.se lösenord:sarasklass. Vi att fortsätta med Grej of the day. Ni har i läxa att berätta om fredagens Grej, igelkotten.

I no arbetar ni med sex och samlevnad. Många intressanta frågor har dyk upp i frågelådan. Att ett barn kan bli till via konstgjord väg, utanför kroppen, var ny information för många av er. Det verkade även som många av er tyckte att det verkade vara ett bra alternativ till att skaffa barn den naturliga vägen.

På onsdag åker vi till skogen och är där hela dagen tillsammans med 4a och 5a. Ni behöver ha kläder efter väder och kanske lite extra matsäck. Lunch (pastasallad) ordnar skolan.
På onsdagkväll 23/9 18,00-19,30 är det föräldrasamråd. Roger och Stefan representerar klass 6a. Frågor som ni vill att de lyfter kan ni skicka till Stefan 0702-149838 eller Roger 0733-866395

Maja har även denna vecka laddat upp en genomgång på ipaden och därefter skickat den till er via Google drive . Titta på filmen och svara på frågorna.

På torsdag är det Kretsmästerskap- friidrottstävlingar. Ni har jobbat med friidrott under idrottslektionerna och Ann har valt ut vilka elever som ska representera åk 6. Så till Hörby på torsdag åker: Vilma,Edvin,Filip,Gabriela, Ellen,Mio,Fabian,Nathalie,Mahmoud,Blenda och Melvin.Heja er! Separat info kommer från Ann.

Vi jobbar vidare med ert skrivprojekt i svenskan, Djuraffären. Här kommer ni att skriva en kapitelbok om ert arbete med att starta en djuraffär. I boken kommer ni att skriva många olika typer av texter. Den här veckan jobbar vi vidare med kapitel 2. I den tränar ni på att skapa karaktärsschema över djur samt att skriva en förklarande text.

I veckan kommer Edvin,Emelie, Felicia, Anton och Alice  att ha sina utvecklingssamtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar