Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

onsdag 16 september 2015

Klassresa 6a- sammanställning på diskussionerna från mötet 10 september


Klassresa 6A

 

Barnen har beslutat att de som förstaval vill åka till Boda Borg i Karlskrona inklusive en övernattning. Kostnaden kommer att bli ca 950kr/barn utan transport. För att tjäna ihop pengar till detta beslutade vi på mötet om att anordna försäljning av kakor samt disco.

 

Försäljning av kakor

Alla barn får vars 2 kataloger som visar innehållet i lådorna och börjar ta upp beställningar. Lådorna innehåller inte enbart kakor utan det finns även annat. Efter att man tagit upp beställningar rapporterar man in dessa. Slutdatum och mer information om hur det fungerar kommer. Maria ordnar kataloger och Linda och Roger ordnar med förvaring av kakorna när leveransen kommer.

 

Disco

Vi kommer även att ordna ett disco. På samma kväll har vi först disco för lågstadiet och därefter för mellanstadiet. Preliminärt datum är den 17:e oktober. Jessica och Marie håller i det hela och Jessica kontrollerar hyra av matsalen med Kjell på kommunen. Vi kommer att sälja läsk, chips och godis på discot. Kim kontrollerar med ÖB om det är möjligt att lämna tillbaka det som vi inte lyckas sälja dagen efter.

 

Förslag på övriga aktiviteter

Om vi inte får in tillräckligt med pengar på kakförsäljningen och discot hade P-O förslag om att sälja jul-kolor. P-O undersöker om detta är möjligt samt vad det innebär.

 

Hantering av pengar

För att kunna ta hand om de pengar som kommer in kommer Mercedes och Yvonne att öppna ett gemensamt konto.

 

Transport

Bashkim kontrollerar möjligheten att ordna transport med buss samt kostnad. Det är ganska bökigt att åka med ordinarie tåg/bussar eftersom Boda Borg ligger en bit utanför centrum.

Alternativet är att föräldrar kör eleverna upp i sina privata bilar.

 

Övrigt

Tyvärr har Sara inte möjlighet att följa med pga. skolans regler kring ansvar för barnen, försäkringar mm.

 

1 kommentar:

  1. Hej Jesica!
    Jag är Blendas mamma, jag vill gärna vara med och handla godis och chips till discot. Du kan höra av dig till mig så kan vi prata mer.

    SvaraRadera