Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 19 september 2014

Veckans sammanfattning

På måndagen gick vi på skåneleden. Vi gick långt t.ex. upp på ett berg. Vi hittade ett stenhus som hade fallt ner. Vår guide förklarade till oss att det var en kvinna som hette Carolina och bodde där för 100 år sedan ensam. Hon lagade maten hemma och om hon ville ha vatten fick hon gå väldigt långt för att hämta vattnet. Vi lekte lekar som var typ som skattjakt. Alla i gruppen hade en GPS för att hitta djuren i burkarna.

På tisdagen så hade vi matte och då tränade vi att ställa upp talen, multiplikation, adition, suptraktion. Vi hade också träslöjd och textilslöjd. På textilslöjden fick vissa påbörja att använda symaskin. Man fick ta med sig ett klädesplagg som man skulle använda det till att göra t.ex. en kudde som man valt att göra. På träslöjden så håller vi på att göra en hylla och en ljusstake. Varje lektion får en använda en maskin för att göra ljusstaken. 

På onsdag så hade vi studiedag.

På torsdag så hade vi NO ute. Vi låtsades att vi var i rymden och vi fick vara planeterna. Så vi mätte avstånden från planeterna i meter men vi hade förmiskatt avståndet mycket. På engelskan hade vi glosprov på kapitel 3. Vi hade hörövningar om vad som stämde med meningarna. När vi hade bild skulle vi bli klara med våra tidigare projekt och skriva utvärdering. Nästa gång ska vi göra ett nytt bild projekt. När vi hade idrott så var det sista dagen vi hade på oss för krätsmästerskapet.

Idag har vi elevens val. Där jobbar vi med våra olika mål som vi har. Vissa jobbar med kartövningar med ipads, vissa jobbar med klurigare osv. Efter rasten hade vi Svea Rike. Där jobbar vi med olika städer i olika landskap. Efter lunchen hade vi raggarön. Där jobbar vi med matte, svenska och bild. 

 Våra förmågor vi har tränat på är att kommunicera i engelska. Vi har tränat på att dra slutsatser i matte. I skogens hemlighet har vi tränat på skriftliga strategier. 

Det vi kommer att minnas från veckan är Skåneleden. 

Tills nästa vecka ska vi tänka på att alla ska ta med läxorna till skolan. Vi tycker att vi i klassen ska diskutera att studera på studiedagarna.

Till föräldrarna 
hur många planeter finns det i vår galax och vad heter vår galax?

Bloggat av Anton och Mohamed

2 kommentarer:

  1. Vintergatan, i vårt solsystem finns det 8 st och fyra dvärg planeter.
    Med vänlig hälsning, rogge och linda

    SvaraRadera
  2. Pluto förlorade 2006 sin status som planet och kallas numera för en dvärgplanet. Förutom Pluto finns det även fyra andra så kallade dvärgplaneter i vårt solsystem?Källa.http://www.varldenshaftigaste.se/topplistor/solsystemets-5-dvargplaneter/
    Bra jobbat, ni hade nästan alla rätt. Det finns åtta planeter i vårt solsystem. Nu finns det 5 dvärgplaneter, Pluto inräknat.
    Helt rätt, vår galax heter Vintergatan!
    Bra jobbat!!

    SvaraRadera