Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

tisdag 2 september 2014

Vandring på Skåneleden den 15/9

En dag på Skåneleden - skolvandringar för åk 5


Klass 5a och 5b kommer att åka måndagen den 15/9. Vi träffas i skolan som vanligt 8.00. Skoldagen avslutas ca. 15.45. Kläder efter väder.
Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta finansierar vandringsprojektet En dag på Skåneleden som varje år ger många skånska femteklassare en oförglömlig och lärorik naturupplevelse. Sedan starten år 2000 har fler än 30 000 skolbarn vandrat på leden inom ramarna för projektet - det motsvarar 6 varv runt jorden.

Nya ämnen i levande miljöer

En dag på Skåneleden är ett vandringsprojekt för elever i årskurs 5 som går av stapeln för femtonde året i rad under höstterminen 2014. Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta bjuder i samarbete med Sparbanken Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap in femteklassare i f.d Färs & Frosta Sparbanks verksamhetsområde att vandra en dag på Skåneleden. Elever i Eslöv, Hörby, Höör, Kävlinge, Lomma, Lund, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Simrishamn och Ystad kommuner får chansen att vandra en heldag med alla omkostnader betalda.
Vandringarna sker i naturskön miljö utmed Skåneleden i Fulltofta strövområde, Snogeholms strövområde eller på Söderåsen. Vandringarna samordnas och genomförs av Skogssällskapet. Längs vägen engagerar de medföljande naturvägledarna elever och lärare i ämnen som natur, allemansrätt, hälsa och kulturhistoria. Eleverna får också vara med om en skattjakt med GPS.

Upplägget för dagen

Bussen hämtar normalt kl. 08.45 på morgonen för transport till vandringsområdet. Respektive klass vandrar med sin guide från motsatt håll. Klasserna möts efter halva sträckan för gemensam lunch innan de byter guide och fortsätter vandringen. Skolan bjuder på lunch, pastasallad med kyckling. Men ni behöver ta med er egna burkar/matlådor med lock då vi packar salladen till er en och en redan på morgonen. Om man vill ha med en extra macka ,frukt eller vatten går det givetvis bra. Vandringen avslutas vid 15.15-tiden, vilket innebär att ni är tillbaka på skolan ca 15.45.

Vi ser framemot en härlig dag!
Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar