Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 12 september 2014

Härlig vecka!


Denna veckan har vi arbetat med skogenshemlighet kapitel 4. Kapitel 4 handlar om var väsena bor.       På idrotten denna veckan har vi haft uttagningar till KM. Alltså friidrott!
På matten har vi jobbat med höga tal och med tal som blir minus.
 Träslöjdarna håller på med ljusstakar och börjar bli klara. Nästa projekt är en hylla som vissa redan har börjat på.  Syslöjdarna håller på med olika stygn på små lappar. nästa projekt är att man ska göra olika saker till sitt rum gjort av sina kläder alltså gamla kläder. GLÖM INTE KLÄDER NÄSTA TISDAG!!!!

   I onsdags hade vi föräldrarmöte synd att alla inte kunde komma hoppas att så många som möjligt kan komma nästa gång.
  Idag fredagen den 12/9 sprang vi skoljoggen vår klass sprang 103 varv runt halva husarängen. Varje gång man passerar mållinjen fick man en stämpel på handen eller ett sträck. Förra året sprang vi upp till Jönköping med hela mellanstadiet om man räknar alla varv, räckte det till hela Jönköping. detta året hoppas mellanstadiet att vi kommer längre än Jönköping. Klassen är väldigt besvikna på de som fuskade och tog genvägar, tur var det ingen i vår klass som fuskade.

   Denna veckan har vi tränat på att kommunicera på engelskan genom att göra warm-ups. Innan vi börjar engelsk lektionen är vi två och två och får en lapp där det t.ex. står
 "one thing I like to change in school". På svenskan har vi sökt efter information om vars ett djur man ville skriva om. Då har vi använt våra Ipads eller fakta böcker. På Raggarön har vi fört resonemang.


Det vi kommer minnas denna veckan är skoljoggen. Till nästa vecka ska vi tänka på att vara lite snabbare i omklädningsrummet när vi har gympa! Vi tycker att vi i klassen ska diskutera om att inte ta med parfymer, Body mist (Victoria secret, hollister) och smink. Vi vill gärna att föräldrarna ska ha koll om deras barn tar med något av de sakerna till gympan eller rättare sagt skolan.


Här kommer lite frågor till föräldrarna:
1. Vilka förmågor har vi använt denna veckan?
2. Vad gjorde vi idag?
3. Vilka arbetsplatser har finns i vårt samhälle Eslöv?
4.Vad blir talet 7-8=?
NI KOMMENTERAR SVAREN!
Glöm inte skåneleden på måndag.

Detta inlägget är gjort av  VILMA OCH  LINNEA

3 kommentarer:

  1. 1. Ni har reflekterat,argumenterat ,motiverat,analyserat och kommunicerat
    2. Förmiddagen ägnade ni er åt skoljoggen.
    3. Det finns många olika arbetsplatser i Eslöv. Vi har politiker som jobbar heltid med politik. Kommunen är en stor arbetsgivare som har många olika områden som t.ex. vård och omsorg, skolpersonal, parkarbetare...
    4. Det blir -1
    Duktiga ni är....Mvh Marie

    SvaraRadera
  2. Här kommer svaren från oss i Stabbarp:

    1. Analyserat, argumenterat, kommunicerat, motiverat och reflekterat i samband med att ni har pratat om väldigt stora frågor som bl a ensamhet.

    2. Ni har sprungit skoljoggen. Sammanlagt 103 varv. Vi är grymt imponerade med tanke på att vi förmodligen inte skulle har orkat vars 1 ;)

    3. Svårt att plocka ut någon speciell arbetsplats för precis som Marie skriver så finns det så många men vi slår ett slag för Räddningstjänsten Syd station Eslöv och Eslövs sotningsdistrikt :)

    4. -1

    Hälsningar Yvonne o Peter

    SvaraRadera
  3. Härligt jobbat Marie, Yvonne och Peter!


    Alla rätt, ni får högsta betyg A.
    Fortsätt så.

    SvaraRadera