Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

torsdag 10 mars 2016

Veckans bloggare vecka 10-Nathalie och Alice

                                           Rolig vecka!

Måndag :På matten jobbade vi med venndiagram , det var andra gången som vi jobbade med det och denna gången använde vi 3 cirklar. Då satt vi i par och fick stora och små lappar ,på de stora lapparna stod det klubba, boll och lag på de små lapparna stod det olika sporter som vi sedan skulle dela upp. På Engelskan hade vi hörövningar som hette tiger and the spider.det tyckte vi var kul!
På idrotten hade vi Blenda, Violent och Viktor som höll i lektionen, de hade danstopp,evighets pjät med en basketboll vilket var nytt för oss,sedan hade dom "run for the team" som var som en staffet och då skulle man ta band från en kon och man var i lag. På No:n skrev vi ner allt vi tänkte på när vi hörde ordet väder,det kom flera men olika svar där.
På Svenskan jobbade vi med djuraffären och då skriver vi vykort.

Tisdag: Då hade vi studiedag.

Onsdag: På No:n redovisade vi det vi skrivit i Måndags. På engelskan blev vi utvalda att testa på de gamla nationella proven, det var hörövningar. Vi tyckte att det var lagom svårt och det var roligt! I Svenskan fortsatte vi med vykortet. På Historian jobbade vi med Ludvig den 14:onde (XIV) Då läste vi en text om honom och fick svara på frågor som vi sedan redovisade.
På grej of the day hade vi gissningen "den klättrar på väggarna" och det handlade om Alpstens bocken, den kan klättra på omöjliga ställen på bergen!


Torsdag: Vi har hemkunskap och musik på torsdagar, förra gången gjorde vi ett prov på hemkunskapen och denna gången ska vi få reda på våra betyg som vi fick på provet. De har lagat kycklingsallad med egen dressing och bakat en macka till.

Fredag: Imorgon ska vi ha bild och där ska vi göra klart allt vi har kommit efter med eller inte hunnit. vi ska även ha Matte ,svenska, historia och idrott, imorgon ska Victoria ,Mohammed och Hampus ha idrotten.



Våra förmågor: Läsa på svenskan för att vi har läst uppgiften vi ska göra. På Engelskan  har vi använt förmågorna förstå och tolka när vi har lyssnat på hörövningarna. Under matte lektionerna har vi kominuserat, samtalat, och argumenterat när vi satte lapparna i de olika cirklarna och delade upp. I historian har vi kominuserat och använt historiska begrep när vi svarade och läste texten om Ludvig den 14:de. På no har vi använt teorier när vi jobbade med vad vi tänkte på när vi hörde ordet väder.


Inför nästa vecka: Det vi kommer minnas från denna veckan är att vi blev utvalda att testa det gamla nationella proven i engelska.
Till nästa vecka kommer vi tänka på att spela in en video när vi sjunger till Ingemar.
Vi tycker att vi i klassen ska diskutera  om vad vi ska göra på 6.ornas show.


Till  föräldrana :
1. Vad handlade grej of the day om i onsdags?
2. Vad lagade vi för något på hemkunskapen i torsdags?
3. Hur skriver man 14 med romerska siffror?



Detta inlägget gjordes av Alice och Nathalie






1 kommentar:

  1. Alpstensbocken
    Kycklingsallad med macka
    XIV
    Med vänlig hälsning, Rogge och Linda

    SvaraRadera