Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

torsdag 17 mars 2016

Veckans bloggare Blenda och Victoria bloggar om vecka 11

DISCO VECKAN


Denna veckan har vi varit på den nya Brandstationen i Eslöv.Först tittade vi på en film som handlade om att en lägenhet brann och hur man skulle släcka en eld om det skulle börja brinna hemma.Vi fick prova på att släcka en eld med en Kolsyrasläckare,alla fick testa. Sedan tittade vi på brandbilarna och vi fick lov att sitta i dem. Vi fick också se och  känna på olika slags brandutrustning. En brandman berättade för oss om att brandmännen skulle ta på sig sina brandkläder på 90 sekunder för att hinna vara på plats om det brinner någonstans.Vi var på brandstationen för att vi hade lärt oss mycket om bränder och eld på No lektionerna så då ville vi gå och testa på hur det är att vara brandman och vad man gör.


På Engelskan har vi haft nationella prov i Läsförståelse och haft Warm-ups som vanligt fast vi hade också likheter och skillnader på en Warm-up så det var nytt.Vick fick i läxa om att vi skulle läsa en text om J.K Rowling och sedan skulle vi svara på frågor tills på Fredag.



Vi har kommit fram till tippresultatet i Melodifestivalen och den som kom 1:a var Rasmus 2:a kom Johan 3:a kom Blenda och dem fick en godis bit var som pris. Den som kom sist var Victoria hon fick 4 poäng.


Vi har planerat en lekdag för årskurs 2 med  klass 6B som vi ska ha på Torsdagen efter påsklovet.




Aleksandar och Mikael hade en egen idrottslektion i Måndags, dem hade parkour och spökboll.Det är bara en grupp kvar som ska ha en idrottslektion och det skulle vara Edvin och Mahmoud som skulle ha en lektion på Fredag men det är upptaget i hallarna för att det är SM i pingis så det innebär att ni inte ska ta med er idrottskläder på Fredag.

Av Musikläraren Ingemar har vi fått i läxa att sjunga in en sång tills på Fredag för att han ska kunna sätta betyg i Musik. Glöm ej !!!


På Historia lektionerna har vi jobbat med Ryssland och lärt oss om Peter 1 som var kejsare i Ryssland.

Dessa förmågor har vi använt denna veckan:
Svenska:( Kommunicera) när vi jobbade med en kompis om Earth Hour så pratade vi ihop oss. År 2016 är Earth Hour den Lördagen 19 mars kl.20:30-21:30.
Engelska: (Förstå) när vi skulle göra dem nationella proven i Engelska så var det Läsförståelse i provet.
NO: (Använda Kunskaper) när vi skulle förklara för en brandman om hur man släcker en eld.


Nästa vecka är det Påsklov så det ni behöver tänka på är att njuta under hela lovet!!!

Det vi kommer att minnas från den här veckan är att vi har varit på den nya brandstationen och att vi ska ha ett roligt Disco som avlutning.


Vi har också delat upp om vem som ska göra vad under Discot. GLÖM EJ ATT KOMMA KL.17:00 TILL DISCOT PÅ FRADEG!!



Frågor till föräldrarna:
Hur många sekunder hade brandmännen på sig att ta på sig sina kläder?
Vilken dag är det Earth Hour?


Veckans bloggare: Victoria och Blenda



































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar