Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

torsdag 3 mars 2016

En fantastisk glosvecka

Sammanfattning av veckans arbete
På engelskan har vi jobbat med The House kap 7 som handlar om en olycka i vårt hus.  Vi har också pratat om vårt lov på warmupen. Denna veckans glosor fick Agnes, Alexandar, Anton, Blenda, Edvin, Emelie, Felicia, Johan, Linnea, Mahmoud, Melvin, Mickael, Mio, Mohamed, Rasmus, Vilma, Sarah och Violent 100% rätt alltså 18 av 23 och de andra fick bara ett halft fel eller ett fel.


På svenskan har vi jobbat med djuraffären kap 7 som  handlade om att få fler kunder genom att göra en affisch. Imorgon ska vi börja på ett nytt kapitel i djuraffären. Även på historian har vi skrivit en berättelse om giftsvampen. Den handlar om att man är en tjänsteflicka som upptäcker att en av kungens kockar la ner bitar av en giftsvamp i hans soppa.


 När det är torsdag så är vi i 4 grupper blandat med 6B så på hemkunskapen är det sista dagen idag med proven. Efter proven fick man baka bullar med keso i. När man är på musiken med sin grupp håller vi på med att öva på instrument och vissa har börjat med att starta band. Grupp 1 har ett band som medlemarna Melvin, Anton, Alfred och Fabian ingår i. Grupp 2 har ett band med Emelie, Vilma, Filip, Mickael, Ammar och Mahmoud. Grupp 3 har 2 band, ett med rasmus, Hamsa och raffat och det andra är med Mio, Anita, Linnea, Samuel och Sarah. Grupp 4 har ett band med Edvin, Violent, Blenda, Gabbriela och Jonathan B.


På no har vi haft ett prov om eld och brand då man fick diskutera med sin kompis och leta efter svaren i boken som heter " puls, Fysik och Kemi"


I onsdags var Sarah på elevråd nere i lågstadiet och pratade om de punkter vi hade tagit upp. De pratade även mycket om svärord som de yngre barnen hade tagit upp. De tycker att det är obehaglit och därför vill  få ett slut på de. I klassen har vi pratat om detta och har pratat om att vi ska inte säga såna ord vid mindre barns närvaro. Självklart ska man ju inte svära men om man måste svära så får man göra det lite mer diskretare.


När vi hade matte fick vi prova på hur ett nationeltprov från 2011/2012 sett ut. Vi hade också ett riktigt prov som vi sen skulle utvärdera hur mycket vi var säkra på tillexempel median.


Vi har fått en praktikant i klassen som heter Ivana som vi hälsar hjärtligt välkommen
En stor nyhet till är att vi nu inte längre blir invislade efter rasten utan vi får själva hålla koll på när vi ska in. Det blir som en övning till högstadiet då man inte alls blir invisslad. Självklart kan det vara svårt i början i högstadiet så då kan man sätta alarm på sin mobil.


Våra förmågor
Svenskan: anpassa språket, söka information och läsa.
Matten: Andvänt lämpliga metoder, välja lämpliga metoder och lösa problem.
Historian: läst och andvänt olika begrepp.
No: Andvända kunskaper, kommunicera, ta ställning och granska information.
Engelska: Första, tolka, formulera, kommunicera, anpassa språket och andvända språkliga strategier.
Teknik: Använda begrepp och tolka.


Inför nästa vecka
Om man vill sälja majblommor ska lappen vara inlämnad senast måndag
  Ivana ska vara här även nästa vecka.
på tisdag är det studiedag så det blir ingen skola =)
glöm inte att gissa på Grej of the day.


Till föräldrarna
  1.  Vilka var programledare för musikhjälpen 2015?
  2. Vilken kung lät bygga slottet Versailles?
  3. Varför ska man helst inte släcka en eld med vatten?

Trevlig helg!

Av: Emelie & Vilma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar