Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

måndag 16 november 2015

Vecka 47


Julen närmar sig och det märks både i affärer och skolan. Luciaträningen är i full gång och i åk 6 är det 33 elever som valt att vara med. Kul att så många vill Lussa för oss. Det är träningar en gång i veckan , på olika lektioner.

I måndags var det föräldramöte och i onsdags var ni på högstadiet för att få en introduktion till de olika språk som erbjuds. Spanska , kinesiska, franska och fördjupning i engelska är de alternativ som finns. Kul att läsa era utvärderingar och att ni är så sugna på att lära er ytterligare ett språk.

Ni har jobbat med de olika vetenskapsmännen och upptäckarna i olika grupper. Måndag är sista lektionen i skolan för att förbereda er redovisning och på fredag är det dags för redovisning. Känner ni er inte klara efter måndagens lektion så får ni arbeta med det hemma. Tänk på att ni är era kompisars lärare. Ni är experterna på ert ämne och ni ska lära kompisarna detta.

Hela klassen är klara med de muntliga Np. I engelska. Många är också klara med ma-delen. Vi fortsätter arbetet med svenskdelen i veckan. Ni jobbar hårt och gör ert bästa allihop, det är det som räknas.

På tisdag kommer vi, under ma-lektionen,  att dela upp alla åk 6 elever i tre grupper. Sara B, Sara O och maja kommer att jobba med varsin grupp och med varsitt ma-problem. Ni kommer att få arbeta med detta ma-problem med en ny metod. Ni kommer att gilla detta!


Nu har alla fyra grupper haft prov på hemkunskapen. De som inte lyckats få med tillräckligt många matlagningstermer kommer att göra om provet. Denna vecka är det grupp 1 och 3 som ska ha hemkunskap.

Ni har även haft prov på musiken. En del kommer att få göra omprov även här. Det gäller att kunna ett antal instrument både känna igen hur de låter, hur de ser ut och vilken familj de till hör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar