Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 6 november 2015

Vecka 46


Förra veckan startade vi med de muntliga nationella provet.. Proven  genomfördes  i mindre grupper tillsammans med mig eller Maja. Maja kommer att genomförde ma-proven med  4 elever åt gången. Jag genomförde  eng-proven med två elever åt gången. Vi jobbade med proven under hela torsdagen och 18  elever från åk 6 gjorde engelskan och 24 elever från åk 6 gjorde mattedelen. Svenskdelen kommer Sara Olsson att starta med nästa vecka. Dessa kommer att göras i grupper med 3  elever. Vi kommer att jobba med genomförandet under 5 veckor, vecka 45-50. Så alla elever kommer att göra proven vid olika tillfällen under dessa veckor. Det är alltså ok att vara sjuk!

Nu har vi börjat med Djuraffären kapitel 4. Den handlar om att skriva en beskrivande text. Ni ska fä beskriva och försvara er djuraffär när det kommer besök från hälsovårdsmyndigheten.

Grej of the day arbetet fortsätter. Onsdag –fredag får klassen en ledtråd som de ska gissa på hemma. Dessa dagar ska eleverna också redovisa hemma utifrån sina stödord. Detta är en bra träning inför fortsatta studier. Att lyssna på en föreläsning samtidigt som man skriver egna stöd ord och därefter kunna redovisa utifrån sina egna ord.

På historian arbetar ni i grupper med vetenskapsmän eller upptäcksresor. Ni ska redovisa på olika sätt i de olika grupperna. Efter redovisningarna kommer vi att ha en liten koll på vad ni minns av dessa redovisningar.

På No har ni börjat att arbeta med olika krafter. Ni jobbar i hemgrupper och expertgrupper. Ni blir expert på en kraft tillsammans med en grupp andra experter. Detta redovisas sedan i hemgruppen. I hemgruppen finns medlemmar från alla expertgrupperna, så alla redovisar om sin kraft.

Ma-diagnosen avslutade arbetet med skala , kordinatsystem och förhållande i fredags. Nu jobbar vi vidare med området taluppfattning.
På hemkunskapen är det en del elever som har omprov på torsdag. Det är de elever som hade mindre än 8 rätt på viktiga matlagningstermer.

På måndag kväll är det föräldramöte och elevmöte(alltså är tanken att eleverna ska följa med)på högstadiet  klockan 18.00.-19,30 . Ni har fått en inbjudan hem.

På tisdagen är det Trippelbollturnering i Eslövshallen.Vi ses som vanligt i klassrummet 8.00, alla kommer ombytta i idrottskläder. Sedan går vi upp gemensamt till hallen vid 8,30 och dagen avslutas som vanligt 14,00. Lunch serveras som vanligt men extra vatten och frukt är bra.

På onsdag går ni på besök på högstadiet för at få information om språkvalet. Ni är på högstadiet mellan 9,00-11,00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar