Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 16 oktober 2015

Vecka 43


Sista veckan innan lovet!

Hela förra veckan gjorde ni DLS prov i svenska. Dessaprov har ni gjort sedan åk 4 och är riktmärke för mig för att se hur ni utvecklas i :Läsförståelse, läshastighet, stavning och ordförståelse. Ni har jobbat hårt hela veckan och nu jobbar vi vidare på olika sätt med dessa 4 moment i svenska.

Nu har vi hunnit jobba med The house i tre hela kapitel. Att skriva texter visar på flera olika sätt på vilken nivå ni ligger i engelska .Ni visar hur mycket ord ni kan och även vilken grammatik ni är säkra på och vad vi behöver träna mer. En del utmanar sig själv genom att skriva utvecklade texter medan andra är nöjda med att skriva lite enklare texter. Ni bestämmer nivån på uppgiften. Den här veckan arbetar vi med The house på måndag och onsdag så två hela lektioner för att bli klara med kapitel 3. På tisdagens lektion fortsätter jag att testa av er läsförståelse i engelska. Den h är veckan blir det inget nytt kapitel men ni ska repetera de ord vi hittills haft. Gå in på glosor. Eu och jobba med Revision 1b-5

I No kommer ni att ha en koll på det arbetsområdet ni arbetat med de senaste veckorna- Puberteten .Repetera med era egna frågor och häftet som heter Ett nytt liv.

I musik kommer ni att ha en koll som handlar om de olika instrumenten. Repetera med häftet ni fått av Ingemar.

Nu är vi klara med Djuraffären kapitel 3. Nästa uppgift handlar om att skriva en beskrivande text. Ni ska fä beskriva och försvara er djuraffär när det kommer besök från häslovårdsmyndigheten.

Grej of the day arbetet fortsätter. Onsdag –fredag får klassen en ledtråd som de ska gissa på hemma. Dessa dagar ska eleverna också redovisa hemma utifrån sina stödord. Detta är en bra träning inför fortsatta studier. Att lyssna på en föreläsning samtidigt som man skriver egna stöd ord och därefter kunna redovisa utifrån sina egna ord.

I fredags hade ni två idrottslektioner. En med åk 3, som ni planerat och höll i och er egen. Bra jobbat!På idrotten den här veckan fortsätter ni med cirkus och trippelboll.  

I veckan arbetade vi med ett nytt sätt att analysera texter tillsammans. En ny metod för att förstå texter. Ni fick fundera  och diskutera  över 5 frågor till en text. I veckan ska vi fortsätta vårt textanalys arbete med en ny metod.

På bilden arbetar ni vidare med er serie.

Ingen matteläxa i veckan och inget nytt kapitel i engelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar