Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

måndag 5 oktober 2015

Vecka 41


Nu finns uppdaterad information om klassdiscot på bloggen . Viktigt att ni föräldrar läser detta inlägg.

Annika Grönvall , vår specialpedagog , kommer att arbeta riktat mot åk 6 i några veckor framöver. Hon kommer att finnas som ett extra stöd i olika ämne och hon ska på hjälpa till  att plocka fram hjälpmedel och bra appar. En del elever kommer att jobba mer med Annika än andra.

På måndag går vi till Bian i Eslöv för att titta på  filmen : Excuse my French. Vi är iväg ca. 8,30-11,10. Därefter är det skoljoggen på Husarängen 12,40-14,00. Inte många lektioner i klassrummet denna dag alltså.

Maja har även denna vecka laddat upp en genomgång på ipaden och därefter skickat den till er via Google drive . Titta på filmen och svara på frågorna.

 Den här veckan jobbar vi med kapitel 4b på engelskan. Läs  texten hemma och spela in det på ipaden. Detta ska sedan skickas till Sara via Google drive. Vi testar varje vecka av olika saker på engelskan. Förra veckan var det läsförståelse och det fortsätter vi med under tisdagens lektion.

Nu är vi klara med Djuraffären kapitel 2. I veckan börjar vi arbeta med kapitel 3 som handlar om att skriva en argumenterande text, i form av annonser.

Vi håller också på att skriva texter utifrån olika rubriker och därefter självbedöma oss med hjälp av matriser. Detta forsätter vi med.

Vi ska också fortsätta och se hur kung Erik den XIV liv fortsatte. Vi repeterar det vi redan vet med hjälp av en liten koll.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar