Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 23 oktober 2015

Information från högstadiet


Besök och information från högstadiet-fredag 23/10 2015

Alla får idag med dig en röd mapp hem  med viktig info. Läs igenom tillsammans!

Studiecoach Pelle Jansson- Finns i korridoren på raster. Lånar ut pingisrack och biljardköer. Hjälper till med läxor om man vill det. Håller i elevrådet tillsammans med Cecilia. Elevrådet driver kiosken genom att köpa in vad som ska säljas och som står i den. Elevrådet har bestämt att alla elever i åk 9 som skriver Np. blir bjudna på frukost.

Elev från åk 9 Tatiana- Berättar om hur det är att vara elev på Norrevångsskolan högstadium. Hon berättar bla. Om hur en dag kan se ut med raster. Ni kommer att ha ett hemklassrum. Där kommer ni att ha mentorstid och klassråd. Sen kommer ni att ha olika klassrum för olika ämne. Skoldagen börjar 8.40.Ni får lov att lämna skolan under dagen men ni måste vara tillbaka i tid till varje lektion.

Lärarna bestämmer om ni får använda telefonerna.

Rektor Susanne Svensson-Högstadiet har en egen idrottsförening, NIF. Tre dagar i veckan har man idrottslektion på Norrevång. Två dagar i veckan är hallen öppen på eftermiddagarna efter skolan. Då är alla välkommen upp dit. Det är valbart vad man vill gör när man är där. Det finns tex. fotboll, trampolin innebandy, gymmet och parkour. Två idrottslärare, en fotbollsledare och en före detta elev finns på plats för att hjälpa till.

Öppet hus en lördag i januari. Då är ni och era föräldrar välkomna att hälsa på. Det kommer att bli föräldramöte i november. Då är även eleverna inbjudna.

På högstadiet så får alla elever ett skåp. I skåpet finns också ett litet säkerhetsskåp. Där låser ni in era saker. Om man glömmer nyckel till skåpet hemma en gång per termin så kan Pelle öppna åt er. Gör ni av med nyckeln så kommer det en faktura hem.

Varje klass har två mentorer. Den ska hjälpa dig att nå dina mål. Varje elev träffar ca. 7 olika lärare.  

Vilken klass hamnar man i? Fyra nya sjuor.Ni blir blandade med elever från Fridasro och Marieholm .

Alla åk 7 elever åker iväg på läger till Hästveda med sin nya klass i början av varje termin.

 

Det finns fyra språkval att välja: Spanska, tyska, kinesiska eller svensk/engelska.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar