Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

måndag 19 oktober 2015

Engelskan

I engelska har vi arbetat lite annorlunda den här terminen. Nu kan ni  massor av engelska och kan få öppnare uppgifter som ni själv kan välja vilken nivå ni vill lägga er på. Jag har lagt in en hel lektion som handlar om att skriva texter. Under dessa skrivlektioner tränar ni massor av olika saker:
  • grammatik- all grammatik som vi lärt oss hittills tränas nu i ett naturligt sammanhang. När vi tillsammans rättar era individuella texter så blir det bra reflektioner kring både ny och gammal grammatik.
  • ordförståelse-de ord som ni tränat under hela mellanstadiet använder ni nu i ett sammanhang. Ni blir också tvungna att aktivt söka nya ord när ni skriver era texter. Ord som ni behöver i era texter men som inte funnits som glosläxa.
  • Ni tränar också att skriva en text med röd tråd så att mottagaren förstår.
Varje tisdag fördjupar vi oss i något av alla de moment som ska tränas i engelska. Läsförståelse har vi arbetat med ett par lektoner nu. Ni har läst olika typer av texter och därefter visat hur god er läsförståelse är genom att svara på frågor kring texten. Vi kommer att jobba med hörförståelse veckan efter lovet.
Varje lektion tränar vi er muntliga förmåga med hjälp av warm-ups. Ni pratar med en kompis om givna ämne i ca 5 minuter som en uppstart av lektionen. Ni har alla utvecklats jättemycket i er muntliga förmåga. Fler och fler svarar alltid på engelska nu, detta beror nog mycket på att vi startar dagen med en warm-up. Utmana gärna mamma och pappa därhemma.

I veckan repeterar vi de ord som varit svårast ifrån kapitel 1-5. Jag har plockat ut de 5 ord som alla haft svårast med. Ni ska även träna dessa ord hemma med hjälp av glosor.eu, lararsara, revision 1-5.
Det är inga nya ord så har ni tränat på era läxor varje vecka, blir detta piece of cake.

Det blir alltså ingen engkoll nu där ni tar hem och tränar och repeterar varje kapitel/moment i Champion. Jag kollar istället av varje lektion, hur väl du talar under warm-up, hur utvecklade texter du skriver och hur god läsförståelse du har.Jag lyssnar också hur väl du läser på engelska varje vecka. Det är viktigt att alla uppgifter görs och lämnas in i tid annars har jag mindre material att bedöma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar