Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

måndag 31 augusti 2015

The house

Vi har nu börjat på vårt skrivprojekt på engelskan, The house. Varje elev kommer att skriva en egen miniroman. De kommer att tränas i att skriva enkla miljö-och personbeskrivningar. De kommer också att lära sig att lägga ut trådar och antydningar i ett kapitel som de plockar upp i ett senare. Eleverna får också öva sig i att skriva "action". I romanen arbetar vi både med text och bild. Vi utgår ifrån bilden och låter den vara inspiration och igångsättare. Det finns en bild till varje kapitel och också mycket klara instruktioner för varje kapitel till texten. Varje elev bestämmer själv hur de vill lägga upp sitt arbete. Att skriva direkt på engelska eller att först skriva på svenska för att sedan översätta. Valet är ert!

 En  del elever kommer att få läxa att skriva klart hemma, beroende på hur mycket som hunnits i veckan i skolan. Det kommer också att finnas möjlighet att arbeta med The house under Elevens val passen. Det är viktigt att planera sitt skrivande så att ett kapitel är klart när nästa presenteras.

Varje elev kommer att utgå ifrån sina egna förmågor och utmanas på den nivå de befinner sig i sitt engelska skrivande. Jag ser framemot att läsa många intressanta texter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar