Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 21 augusti 2015

Engelska åk 6



På engelskan kommer vi att arbeta vidare med flera av de saker som vi jobbat  med i åk 5. Efter att ni fått önskat och berättat vad ni vill fördjupa er i och utveckla så har jag planerat engelskan så här:
Vi kommer att fortsätta att starta varje lektion med en warm-up-. En warm-up innebär att eleverna får ett ämne, en bild eller en mening att samtala om. Eleverna får också stödord och frågor som hjälp. Samtalet ska sedan hållas igång i 3-5 minuter.
 På måndagar kommer vi att arbeta med vår lärobok: Champion. Varje måndag läser vi texten, går igenom nya ord och begrepp, spelar pjäser och tränar glosor. Glosor och text har eleverna därefter i läxa att läsa och översätta hemma. Hemma kan ni lyssna på texterna så många gånger ni vill via:ljudmastaren.se ,Där finns alla kapitel från Champion .Glosorna kan ni träna på många olika sätt hemma med hjälp av Glosor.eu sök på  lararsara.Då kan ni spela spel, hänga gubbe och mycket  med era glosor.
Under tisdagens lektion kommer vi att arbeta med grammatik och att skriva på olika sätt.
På onsdagar kommer vi att jobba med vårt skrivprojekt ;The House. Varje elev kommer att skriva en egen bok, på engelska, om människorna i ett hus. Varannan vecka får de ett nytt uppdrag av mig. Det kommer att finnas möjlighet att arbeta med detta projekt under Elevens val. Varje elev bestämmer själv vilken nivå man vill lägga sig på. Ju fler nya ord och begrepp man använder desto bättre. Ju mer beskrivande texter du skriver desto bättre. Det är alltså ett skrivprojekt som du som individ anpassar efter dig själv och dina förmågor.
Det kommer att bli ännu ett utmanande och lärorikt år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar