Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 5 december 2014

första teknik veckan

Den här veckan har vi haft luciaövning med ljus. När vi tränade med ljusen var vi både inne och ute, när vi var ute fick vi ha levande ljus, och när vi var inne var vi vid ingången och höll i ljusen fast dom var inte tända.
 Vi har haft i läxa att hitta teknik prylar där hemma som man sen skulle skriva ner i sin teknik bok. sen i skolan letade vi efter teknik prylar i klassrummet. Läxan var väldigt lärorik  och rolig.

Den här vecka har vi avslutat Raggarön. Vi fortsätter med Raggarön nästa år. Raggarön har varit kul och spännande med historian.

På engelskan har vi haft warm-ups med bilder. Bilden i torsdags var ett väsen som gömde sig i en tjärn. Texten handlade om ett äldre par som var rädda för tonåringar. Dom åkte rollerblades.
Vissa fick jobba med engelskläsförståelse på Ipaden. Det heter readtheory.org och programmet bestämmer hur svåra texter man klarar. Det kan vi jobba med hemma också.

Snögrottan har varit spännande i det här kapitlet, stackars pojkar. Men som tur var hittade dom pojkarna. Den här veckan hade alla svarat på frågorna i tid på bokbloggen. Bra jobbat klassen! Glöm inte kommentera och ge din bloggkompis tips i tid också.
 Den här veckan på idrotten håller vi på med allsidig träning som vi nu ska hålla på med ett tag. I Tisdags hade vi en matte diagnos med fem frågor, dom flesta fick alla rätt och det är suveränt.

Sara har även lockat håret det blev fantastiskt.

Förmågor: använda begrepp, samla information, söka information.

Det vi kommer minnas från den här veckan är: Sara har lockat håret  det är väldigt fint.
Till nästa vecka ska vi tänka på: Vi ska inte tramsa så mycket när vi jobbar med Svea Rike och vissa ska inte bråka med varandra på rasterna och vi ska komma ihåg att visa  eng/so kollen hemma.
Vi tycker att vi i klassen ska diskutera: Vi borde diskutera om vi får spela fotboll vid ingången eller inte.

frågor till er föräldrar:
1. När hade vi vår sista lucia övning?
2. När har vi vår första lucia uppvisning?
3. Vad jobbar vi med på bilden?

av: Victoria och blogg gäst Vilma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar