Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 12 december 2014

Det vi har gjort under veckan 50

Måndagen: I Måndag å fick vi nya pixelmål och det handlade om decimaltal. Vi hade också idrott och spelade fotboll med 2 bollar.

Tisdagen: I Tisdags så fick vi reda på att vi kom med i "vi i femman"!!!!! Vi är 1 av dem 8 bästa klasserna i Skåne. Det kommer vara 2 som tävlar och en reserv. Vi vet fortfarande inte vilka vi är men vi kommer få reda på det den 12te januari och vi tävlar den 13de januari. Vi tycker att det är roligt att vi kom med och spännande om vi går vidare eller inte.
Vi tittade på en film om Irland för vi läste om Irland på engelskan. Vi lärde oss om att det finns många författare, potatispesten var hemsk för de fattiga. Då fick 4 miljoner flytta till USA eller så dog dom. Englands kung dom gårdarna från Irländarna och gav det till adeln. Grönt är Irlands färg. Dom dansar Riverdance på Irland och umgås på puben. England och Irland är ovänner ibland.

Onsdagen: I Onsdags skulle vi ha kommentera våra blogg kompisar på vår bokblogg. Vi  tycker att boken är bra, det är roligare att bokblogga på nätet än att skriva på papper.
På musiken blev vi indelade i grupper och man fick välja mellan bas, trummor och keyboard. Vi valde Olika och hann med att testa alla. Vi tyckte att trummor var det roligaste instrumentet.

Torsdagen: Vi skulle ha klart Snögrottan till torsdags och vi var och tittade  på skolans luciatåg. Det var 85 barn med i tåget. Jättestort.  Dom som var med tyckte att det var kul att vara med. Lite jobbigt att hålla i ljuset och vissa fick stearin på händerna. Dom som tittade på det tyckte att det var bra , dom kom ihåg många texter. Det var bra!
Vi  och hade engelska och glosor och text och vi hade idrott också.
I Skogens hemligheten är vi på det sista kapitlet. Vi ska avsluta hela boken nu. Efter jul ska vi börja på nya svenskprojekt.

Fredagen: på morgonen så hade vi NO. Vi redovisade om kända uppfinnare tex Edison (glödlampan), Benjamin Franklin(åskledare), Alessandro Volta( Elektricitete), William Gilbert(magnetism).Vi hade också engelska och vi tränade på hur man ska säga vad man kommer i t.ex. ett maraton eller ett lopp. First , second  och third.
Många grupper är helt klara med Svea Rike nu och dom som inte är klara är på slutet. Vi skriver på datorer och det är oftast jobbigt att logga in. Nätet ligger nere och datorn är låst.


Våra förmågor vi har tränat på under den här veckan är:
att kommunicera genom att prata i engelskan, läsa genom att om olika viktiga personer i NO och lösa problem i matten.
Inför nästa vecka:
Det vi kommer att minnas från den här veckan är att vi kom med i vi i femman!
Till nästa vecka ska vi träna på snögrottan att svara på frågorna och kommentera sin bloggkompis.
Vi tycker att vi i klassen ska diskutera hur vi ska träna på vi i femman och att Gun ska komma nästa vecka. På måndag kommer tidningen för att intervjua oss.

Vi har ingen läxhjälp nästa vecka men på måndag 14.00-16.00 får vi gå till träslöjden och göra klart om vi vill. Sara ska vara ledig på torsdag och fredag och då ska Kerstin och Anna vara i klassen.

Till föräldrarna:
Hur många klasser kom med i vi i femman från Skåne?
Tror ni att vi kommer att gå vidare i vi femman?

publicerat av Anton, Mohamed och Alexandar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar