Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

tisdag 27 augusti 2013

Engelska


 
Igår hade eleverna sin första engelsklektion. Som vanligt när vi börjar med ett nytt arbetsområde tittade vi gemensamt på den pedagogiska planeringen. Där står vad eleverna ska få utveckla för förmågor och vad de ska lära sig. Planerinen limmade vi sedan in i målboken.
 
Vårt läromedel i engelska heter "New champion" och består av en textbok och en övningsbok. . Vi har pratat mycket om hur man tränar på glosor och varför det är viktigt att kunna många ord på engelska. Förutom glosorna har eleverna varje vecka en engelska text att läsa, översätta och träna på. Längst fram i glosboken har vi skrivit tips på olika sätt att träna glosor. Det är eleverna själva som är ansvariga för sina läxor, men de vill gärna att någon lyssnar när de läser sin text och förhör glosorna när de övat.

Chapter 1 handlade om olika hälsningsfraser. Vi har gått runt i klassrummet och hälsat på varandra, sjungit en hälsningssång allt för att engelskan ska kännas naturligt att använda. Det var t.o.m några modiga elever som vågade visa klassen dialogen som vi tränat på. Att våga prata engelska är det viktigaste,att säga rätt varje gång är inte lika viktigt.
Det är  många i klassen som redan tycker att de kan lite engelska, toppen! Det är inte bara negativt att spela dataspel och titta på engelskspråkiga filmer.
Idag har vi tränat på att logga in på glosboken.se (länk finns även här på bloggen)
Om du inte vill skapa ett eget konto,använd det elevkonto som jag har skapat. Det är kul att lära sig nya ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar