Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

torsdag 28 april 2016

Ännu en fartfylld vecka

sammanfattning av veckans arbete:

Måndag morgon på matten tränade vi på cirkelens omkrets och area. Vi hade sån tur med vädret att det regna så vi fick vara inne och värma oss men, vi slapp inte orientering istället för att vara ute och orientera fick vi vara inne och gå igenom ¨vad de olika tecknen betydde på kartan. sen körde vi "hav, land och skog" det var kul.
Tisdagen var som vanligt inga konstigheter. Onsdags kollade vi på film den hette "trevligt folk" och innan filmen hade vi figge och filma, filmer till showen. Filmen vi kollade på hade ett bra budskap, vi rekommenderar att kolla på den.  Torsdagen har också varit som vanligt vi har haft musik på morgonen med 6B och tränat inför showen. Det var roligt. Det var även vissa elever som fick gå till stads bibloteket  för att kolla på en robot utställning. Dem fick gå runt och kolla på robotarna men även testa dem. Det fanns en robot som man fick styra med hjälp av en iPad. Medan vissa var på musik och HKK hade resten E-val i klassrumet. på musiken tränar vi på instrument tex. de som ska spela instrument på showen har tillfälle att träna då. På HKK gjorde dem smulpaj med vaniljsås och jordgubbar, hallon och bär, efter provet dem gjorde som man skrev allt man kunde på sidorna 92-98 men inte 96.  GOTD i torsdags handlade om prinsessan Diana eller "the Princess of Wales" eller "Englands ros". I fredags fortsatte vi med dansen på idrotten tillsammans med Mattias, tummen upp för att han är så bra!

förmågor:

matte: använda rätt begrepp och hitta olika samband 

idrott: följa takt

Engelska: förstå talad engelska och kunna formulera sig skriftligt


inför nästa vecka:

Vi tycker att klassen ska tänka på att duscha efter gympalektionerna speciellt måndagar eftersom att det är mitt i skoldagen.
Det vi kommer att minnas från denna veckan är dansen Mattias lär oss.

Till föräldrarna:

1. Vad hade hemkunskaperna på pajen?
2. Var, var robotutställningen?
3.Vad heter vår danslärare?

av: Sarah & Linnea

1 kommentar:

  1. 1)Svårt med på pajen; smulor (smulpaj) eller vaniljsås. I: hallon och blåbär.
    2)På stadsbiblioteket
    3)Mattias

    4)Bra jobbat i bloggen! :-)

    SvaraRadera