Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 6 februari 2015

Snö veckorna

Sammanfattning av veckornas arbete.
V.5  Så hade vi judo på idrotten,vi lärde oss nya ord och kast som man inte får använda utanför mattan.Vår judo lärare hette Jonas och han var bra och rolig.På matten jobbade vi med decimaltal och på tisdagen en diagnos.På engelskan tränade vi inför engelska kollen som vi hade på fredagen.På musiken så körde Mäster och dansade The Sid shuffle.Vi jobbade med hyvla så att vi kan svära våra ljusstakar,på textilslöjden så gör vi pennskrin.Vi jobbade med farusymboler på NO och vi lärde oss vad alla betydde.På historien började vi på pjäser om 1300 talet.Vi jobbade med Boken på svenskan och vi lärde oss fem olika dikter.På bilden så jobbade vi med olika träd,man rev ut bita från tidningar för att få blad och stam till träder och vi fick inte göra runda trädkronor.Vi jobbar med Svea rike på geografin.
V.6 På matten har vi börjat med geometri och vi har lärt oss vad mantelyta är. På torsdagen så slutade vi med judo på idrotten.På NO har vi gjort experiment och sen kollat vad det har för pH värde.Vi jobbar fortfarande med årstid träden.På engelskan så spelade vi upp pjäser för klassen och man kunde få klä ut sig.Vi har haft elevråd där man fick säga vad man tycker om sin arbetsro i sin klass,vi sa att vår arbetsro var bra.I historian jämför vi 1300 talet och 2015 och så gör vi pjäser.Nu har vi börjat med Grej of the day och där får vi ledtrådar,vi ska sedan gissa vad det är.Efter de ska man göra en tankekarta om vad de rätta svaret var och redovisa för sina föräldrar.

Våra förmågor
V.5 så använde vi förmågorna:skapa bild, kommunicera och lösa problem på ett bra sätt.
V.6 kommunicerat på engelska,följa resonemang och tolka.

Inför nästa vecka
Vi kommer att minnas judon och The sid shuffle.
Att komma ihåg att vi ska redovisa snögrottan.
Vi har precis haft elevråd så vi har diskuterat de vi behöver.


Till föräldrarna
Vad är motsatsen till surt i pH värdet?
Vad betyder rej på svenska?
Vad är tredimensionell?

 Bloggat av: Rasmus och Violent







2 kommentarer:

  1. Oj så mycket ni hinner med på två veckor!! Judo låter ju lite extra roligt både med tanke på att ni fått lära er japanska ord och att kasta.

    Frågorna var inte helt enkla. På första frågan så svarar jag basiskt. Fråga nummer två vet jag inte. Sista frågan tycker jag är svår att förklara men jag skulle förklara det som att man ser på en sak inte bara på bredden och höjden utan även på djupet.

    Förutom att jag vill ha reda på svaret på fråga två så undrar jag om ni vet vad det kallas när ett ämne varken är surt eller basiskt....

    Ha en skön skolveckan sista veckan innan sportlovet.
    Mvh Katrin

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat Katrin!
    Att kunna två frågor av tre är bra. Rej betyder hej på japanska.
    Nu kan vi svaret på din fråga , om ett ämne inte är surt eller basiskt så är det neutralt.
    Kul att du hade en fråga till den smartaste femteklassen vi känner.

    SvaraRadera