Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

torsdag 22 maj 2014

vecka 21


Nu har värmen kommit och känslan av sommarlov börjar smyga på oss. På rasterna spelas det bandy, fotboll, det leks Spion och även häst. Det är härligt att vara ute i det fina vädret. Kul att så många av er föräldrar kommer och hälsar på oss i klassrummet. Era barn är så glada och stolta över att få visa hur duktiga dom är och hur hårt vi arbetar.
Just nu planeras det engelsklektioner för fullt. Alla elever är indelade i grupper och tillsammans med gruppen har de fått ansvar föra att vara lärare under en lektion. Under ett läsår har jag varit lärare och haft olika sorters engelsklektioner. Nu har eleverna chansen att planera en helt egen lektion så som de tycker att de lär sig bäst. Jag hoppas att jag kommer  få många tips om hur jag kan utveckla mina lektioner. Det är full aktivitet med detta och alla arbetar hårt.



Historiekollen är gjord och nu även ett facit. I grupp har eleverna suttit och gjort medeltidskollen en gång till. Nu har gruppen hjälpts åt att skriva svar på alla frågor. Därefter får varje elev tillbaka sin egen medeltidskoll och jämför med de svar gruppen skrivit. Sedan är det dags för den personliga självbedömningen i målboken.


Alla elever skriver just nu en bok om en plats i Sverige. Boken består av tre kapitel och kapitel ett och två är strax klara. Fin fina böcker med både fiktion och fakta blir det.



På matten arbetas det med multiplikation med höga tal.


Ljudet är avslutat på no:n och nu  arbetar vi med ljuset. idag var det ögat och dess delar som diskuterades och undersöktes.


Nästa vecka (22) går vi i skolan måndag -onsdag och är lediga torsdag och fredag. Det blir ingen läxhjälp denna vecka. Ann att börja ha idrott ute med klassen denna vecka  så kläder efter väder är det som gäller.


Veckan därpå( vecka 23) har vi Elevens val dagar måndag och tisdag. 17 elever i 4a har valt att åka till skogen på tisdagen, härligt. Vi ordnar mat och dryck men det gäller att ha kläder efter väder denna dag.


Vecka 24 ska vi gå och simma på måndagens idrottslektion så packa ner badkläder denna dag. På torsdagen kommer vi att gå iväg från skolan efter lunch men vi är tillbaka till 14.00 då eleverna slutar.
På fredagen är det skolavslutning och de tider som gäller är:  Alla barn börjar skolan i sina klassrum 8.00 precis som vanligt. 8.30 går vi till Plasthallen och 9.00 börjar avslutningen. Föräldrar är välkomna och blir insläppta när alla barn kommit in och sitter ner. Ca. 10.00 beräknas avslutningen och skoldagen vara slut. Vi säger hej då utanför hallen och därefter är det sommarlov. Program kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar