Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

torsdag 22 maj 2014

Minnesanteckningar föräldrasamråd 140521


MINNESANTECKNINGAR FRÅN FÖRÄLDRSAMRÅD 140521 NORREVÅNGSSKOLAN F-6

Närvarande:

Föräldrar:

Gröngölingarna Jessica, Rödhaken Ylva , 1a Antonia , 1b Marlene och Roger, 1c Semira och Lina, 2b Anne 0ch Björn, 3a  Jessica, 4a Roger och Stefan, 4b Anna, 5b Anne

Övriga: rektor Soffi, arbetslagsledare mellanstadiet Sara och kontaktpolitiker Stefan

  1. Avstämning från alla klasser
    Gröngölingarna, Det rullar på och jämfört med hösten så känns det bra
    Rödhakarna  är nöjda och den 27 maj ska vi ha möte med klassläraren
    1a allt är bra
    1b funkar bra och läraren tar upp saker direkt när det är något och det uppskattas.
    1c allt bra, frågor; varför får dom inte vara tre grupper när det är idrott. Det är bemannat i klasserna efter de resurser som finns. Kommer det att vara fler rastvakter ute? Nej det kommer inte att vara fler rastvakter ute pedagogerna anser att det är många ute och vi har separata raster för låg –och mellanstadiet. Värdegrundsarbetet i klasserna pågår kontinuerligt
    2b harmoniskt i klassen och personalen hanterar de olika behoven på ett väldigt bra sätt
     3a funkar bra i klassen men funderingar på vilken lärare som kommer till åk.4, det luktar illa i kapprummet där skorna står går det att ordna med bättre ventilation
    4a funkar hur bra som helst
    5b funkar jättebra.
  2. Föräldraenkät- Soffi skickade hem ett brev om föräldraenkäten som föräldrar till barn i  åk 2 och 5 svarat på. Det var dålig svarsfrekvens och vi kan inte använda resultatet så som vi skulle vilja på grund av detta. Det vi kan utläsa är att föräldrar var nöjda med föräldramöte och IUP:arbetet. Vidare var föräldrar nöjda med att deras barn var glada och trivdes i klassen. Arbetsron i vissa klasser är det föräldrar är oroliga över. Föräldrar vill veta mer hur de kan hjälpa till och stödja sina barn.
  3. Elevenkät-åk.3-6 100% av våra elever känner sig trygga i skolan det är vi väldigt nöjda med. Arbetsron i någon klass och språket elever emellan är det som vi främst ska arbeta med .Varje klasslärare har fått i uppgift att analysera den här enkäten.
  4. Bemanning till hösten
    Vi har ganska så många tjänster som ska tillsättas och det är en lång process. Först har det varit en gruppintervju där alla sökande fick presentera sig och sin syn på uppdraget i 15 minuter. Därefter har det varit enskilda intervjuer. Vi har anställt två nya, erfarna förskollärare. Vi har anställt ny fritidspedagog med teater och bildlärarkompetens till Gläntan. Även nyanställd fritidspersonal finns på Ängen. På Hyddan kommer det att arbeta tre fritidspedagoger, med en ny pedagog som är nyanställd. Det kommer ett brev till alla föräldrar när bemanningen är helt klar.
  5. Matsal – ombyggnad kommer att ske under sommaren. Scenen kommer att plockas bort. Det kommer att bli fyra stationer där barnen kan ta mat mot de två som finns idag. Det kommer att finnas två alternativ, dagens och vegetariskt samt en salladsbuffé. Förmodligen kommer vi att ha fasta platser till skillnad mot idag.
  6. Staket – Vi har haft föräldrar som släpper av sina barn på ytan där plasthallen tidigare stått. Nu har det kommit upp ett staket. Det skulle behöva målas upp streck hur man ska köra och var man kan parkera. Det kommer representant från SOT för att titta på detta. Gräs är sått.
  7. Tider för skolavslutningsdagen- All barn börjar skolan i sina klassrum 8.00 precis som vanligt. 8.30 går vi till Plasthallen och 9.00 börjar avslutningen. Föräldrar är välkomna och blir insläppta när alla barn kommit in och sitter ner. Ca. 10.00 beräknas avslutningen och skoldagen vara slut. Vi säger hej då utanför hallen och därefter är det sommarlov. Program kommer.
     
  8. Övrigt: Fritidslokaler och hur många som är på varje avdelning. Det är trångt men vi kommer att frigöra klassrum till hösten så att fritids kommer att ha fler lokaler än idag.
    Frågor som Soffi tar med sig för att vidarbefodra till berörda: Varför avslutades PULS-akademin? Ventilationen till skoutrymmet? Toaletterna, hur gör vi för att öka trivseln.
    Puls: Rektor Susanne Svensson svarar att PULS försvinner för att det är resusrskrävande och bara ger ett fåtal elever ”extra”. Till hösten kommer man att omvandla tiden så att alla elver i åk 7 kommer att få välja ett ämne som de kan fördjupa sig i.
     
    Planerade föräldrasamråd under höstterminen: Tisdag den 16 september kl 18.00
    Och onsdagen den 12 november kl 18.00
     
    Vid pennan
    Sara Björck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar