Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

måndag 27 januari 2014

Vecka 5

På historian är det de fyra stånden som vi pratar om nu. Vi har jämfört med medeltid och nutid. Vilken samhällsgrupp var det som gjorde det mesta jobbet på medeltiden? Vilken samhällsgrupp var det som ansågs viktigast? Varför är det så.
Hur har vi det idag? Är det någon samhällsgrupp som är viktigare än någon annan? Intressanta frågeställningar och intressanta diskussioner. På onsdag ska ni redovisa det ni arbetet med.
Vi fortsätter också vår läsecirkel med boken "Sketna Gertrud" . Jag läser och ni skriver nyckelord och begrepp för att sedan kunna svara på frågor. Det närmar sig Kung Magnus kröningskalas. Kommer de att hinna göra alla aladåber tro.


Nu har vi jobbat ett tag med tre av våra ordklasser och ni börjar få kläm på substantiv, verb och adjektiv. Det är användbart att kunna ordklasserna . När du skriver en berättelse tex. då behövs det många adjektiv för att göra texten riktigt bra. Att kunna komparera(jämföra ) adjektiv är också bra stor, större och störst. Vi fortsätter också att lära oss olika skrivknep. Nu har vi tränat på stor bokstav, punkt, att inte börja meningar med samma ord och rubrik. Nästa utmaning blir att styck indela och använda utropstecken.

På engelskan har vi tränat på att beställa på restaurang. Vi har också tränat på att hitta strategier för att förklara ord som vi inte kan. Om jag pratar engelska och inte kommer på ett ord,då behöver jag hitta olika sätt att kunna förklara detta ordet ändå. Hur skulle du förklara dessa ord , på engelska?Vi har också tränat på att beskriva en person med hjälp av ord som  tall, short, fair, blue eyes, small, long, hair osv.
Vi har också tränat på att räkna från 10-100. Nya grammatikregler som vi tränar är tex. om någon äger en sak på engelks ahur säger du då? Nicks bok tex?
Att dra samman ord repeterar vi ofta, I have got, I`ve got

Pojken och Tigern närmar sig slutet på sin resa genom Sverige och befinner sig just nu i Östersund och Sundsvall. Vi fortsätter att arbeta med våra olika uppdrag hemma och att svara på frågor i skolan. När ni redovisar uppdragen så samlar vi på olika begrepp och ord och lär oss en massa nya saker.

På rasterna är det hopprep,fotboll och dunkgönme som gäller . Ni har kul tillsammans och är rädda om varandra.Det är fint att vara Er lärare 4a.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar