Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

torsdag 9 januari 2014

2014

Nytt år, nya möjligheter!

Härligt att träffa alla pigga och glada barn igen. Ni verkar alla ha haft en skön ledighet , och ni verkar nöjda med att skolan är igång igen. Rutiner är faktiskt inte så dumt har några av er kommit fram till under lovet.
Idag gjorde vi en januariskrivning, där vi utvärderade men även såg framåt. Vi är pigga på att jobba.

Vi kommer att arbeta vidare med de ämnesområden som vi jobbade med före jul:

Hi: Medeltiden /Sketna Gertrud( Bokcirkel)
Sv:Ordklasserna, läsförståelse, skrivknep, läsläxa
Eng: läsförståelse, grammatik, tala ( engelskaomdöme nummer två ligger nu inne på Edwise och finns i målboken för påskrift imorgon)
Geografi/So: Pojken och Tigerns Sverigeresa
Ma: Veckomatte som tränar och repeterar olika moment, Pixel (mätning och geometri som blir ett nytt ämnesområde)
Biologi: Djur och natur

Vi kommer även att ha bild som ett eget ämne den här terminen. Under ht- har vi arbetet med bild integrerat i de övriga ämnena. Vi kommer att ha bild varannan fredag, 80 minuter.
Jag har ändrat lite i schemat den här terminen. Idrotten har tex. flyttats från måndag eftermiddag till måndag förmiddag. Detta på grund av att sexorna behöver vår idrottstid för träning till sin avslutningsshow. Så idag får ni hem det nya schemat och en ny matsedel.
Under våren kommer vi också att ha 4 elevens val dagar. De första blir 11-12 februari. Mer info om dessa kommer längre fram.

Nästa vecka börjar vi med läxor igen. Det blir samma läxor som förra terminen. Det innebär att även läxhjälpen börjar på måndag. Är det så att det blir någon förändring för ditt barn när det gäller läxhjälpen , så hör av er till mig.

Det var så trevligt att många av er föräldrar ville komma och hälsa på i skolan under hösten. Hoppas att ni fortsätter med det under våren. Jag ser  framemot en ny termin tillsammans med er alla.
Vi ses, Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar