Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 8 januari 2016

Vecka 2


Välkomna tillbaka till skolan, hoppas att  ni alla haft en fin ledighet.


Tusen tack för de underbara hyacinterna, de har blommat hela julen . Biocheckarna var en alldeles perfekt present till mig och min familj. Vi gick och tittade på ” Tzatsiki och olivkriget”, en mysig film!


Vårterminen 2016, er allra sista termin på mellanstadiet. Den ska vi göra till den bästa.


Vi kommer att fortsätta med de arbetsområde som vi arbetade med under slutet av höstterminen.


De fem världsreligionerna har ni precis redovisat för varandra i hemgrupper. Nu ska det arbetet fördjupas.


I matte kommer ni att arbeta med statistik och diagram. Engelskan fortsätter vi att jobba med warm-ups, The House och att läsa texter. Ju fler ord ni kan både skriva och uttala desto rikare blir era texter och ert språk under engelska samtalen.


I svenska skriver vi vidare med att skriva på Djuraffären. Olika typer av texter där alla skrivregler används.


I Historia kommer vi att arbeta vidare med Stormaktstiden och lära oss mer om vilka länder som var stormakter och varför under 1600-1700 –talet.


I teknik arbetar vi vidare med nya uppdrag från teknikspanarna och kommer därefter att gå vidare med olika typer av konstruktioner.


I no kommer ni att arbeta med eld och brand.


Vi kommer att genomför Np. Under våren. Tider för dessa prov har ni fått tidigare och de ligger på bloggen. Ni får löpande information om dessa. Det första delproven är i ämnet svenska och kommer att genomföras vecka 6.
Lördagen den 16 januari är det öppet hus på högstadiet mellan 9-12. Då är ni alla inbjudna föräldrar och elever.


Kören startar vecka 19  , det gör även studiehjälp för de elever som blir erbjudna detta.


Det har blivit en del förändringar då det gäller pedagoger. Anna Olsson-Nilsson som ni hade i idrott i slutet av hötterminen kommer att fortsätta ha idrott med er.


Frida Andersson , en kollega som varit föräldraledig, kommer att arbeta 70% i åk 6 under vt.  I 6a kommer hon att arbeta som resurs främst under lektionerna engelska och svenska. I 6b kommer hon att undervisa i svenska och so. Det ser vi framemot.


Snö och kallt är det idag, härligt! Glöm inte att ha kläder efter väder och extrastrumpor. Det kan vara så att er lärare får för sig att dra till pulkapacken en dag och då är det trist att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar