Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 15 januari 2016

Vecka 3



Första vecka har gått fort. Matte, engelska, idrott slöjd, hemkunskap , svenska, religion, bild. Det är mycket vi hinner med på en vecka. Hoppas att ni alla var på Öppet hus på Norrevång i lördags och att ni känner er sugna på att börja högstadiet på Norrevång.

Många elever är färdiga med de två  skrivuppgifterna, Mitt lov och den mystiska vinden. Ni som inte är riktigt klara jobbar färdigt hemma.

Nu är testveckan över med att ladda upp engeIskfilmen på Classroom. På onsdag förväntar jag mig att alla har laddat upp sin film. Hur mycket ni läser , väljer ni själv. Hela kapitlet eller bara några rader, du bestämmer.

 I veckan börjar vi med ett nytt kapitel i Djuraffären. Denna gång handlar det om att skriva en instruerande text till en person som ska sköta din djuraffär när du är på semester.

Kören startar vecka 19  , det gör även studiehjälpen för de elever som blir erbjudna detta.

Snö och kallt fortsätter det att vara, härligt! Överdragsbyxor, vantar och mössa är nödvändigt, även när man går i sexan. Extra strumpor och inneskor är toppen i dessa våta-golvtider.

På idrotten kommer ni att jobba med Judo denna vecka. Idrottslärarna har poängterat vikten av att bara använda Judo under idrottslektionerna.

På tisdag är det dags för kör, 14,10.

På onsdag är det terminens första studiehjälp 14,00-14,45. Det blir tre grupper : svenska, engelska och matte. Svenskan kommer att fokusera på att skriva men också läsa lite. Matte är det problemlösning och repetition och engelskan kommer att vara muntliga övningar, att samtala. Det är ett par elever som blir erbjudna studiehjälp denna första omgång , vecka 3-7 därefter kommer det nya erbjudande.

Fredagens snöbollskrig:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar