Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 17 april 2015

Rasmus & Violent bloggar v.16

Sammanfattning av veckans arbetena
På gympan körde vi packman,super mario,hav land och skepp och vi lärde oss om psykisk hälsa.Vi hade också film med Figge,då ska man vara i grupp eller ensam och så ska man göra en film tillsammans.Vi gör filmer om mobbing,fåglar,bränder, vänskap mm. Vi lär oss använda i movie. På matten så lärde vi att räkna ut volym.Vi har grupparbete i NO,där ska vi göra en presentation om kroppen i Keynote,vi ska också göra en kahoot om det område i kroppen man fick.På engelskan så har vi lärt oss om det första planet som någonsin flygit och det hette Flyer 1.Vi har pratat k olika yrken.Vi har pratat mycket engelska. Påsvenskan så fick vi veta hur det gick under övernattningen för Loveoch Alva. Visslade skrivit ett ganska likt kapitel. Det var många som blev generade när Sara läste om det för dom pussades .
På träslöjden så gör vi hyllor och svärvar och på syslöjden så gör vi pennskrin.På historian så ska vi sammanfatta slaget mellan Sten Sture och Kristian,om man är klar med det så ska man göra en historiefilm.Vingar lärt oss om Stockholms blodbad. Kung Kristian dödade många människor som han hade bjudit in på fest. På musiken så fortsätter vi med att träna på instrument. Mio hade en Grej of the day omMc Donalds. Bra jobbat! Sara har berättat om discoteksbranden i Göteborg.
Vi tittade på finalen av Vi i femman som gick på tv i onsdags.
Våra förmågor 
 Kommunicera på engelska
Förstå engelska
Ta ställning
Inför nästa vecka
Vi kommer att minnas Mios grej of day och Vi i femman finalen.
Till nästa vecka så ska vi tänka på att Robin kommer hit nästa vecka.
Vi tycker att vi i klassen ska diskutera om att ha ett disco.
Till föräldrana
Är hjärtat en muskel?
Hur många dog i diskuteksbranden?
Hur högt är Eiffeltornet ?





1 kommentar:

  1. Hej på er!!
    Det är alltid lika roligt att läsa vad ni gör. Imponerande hur mycket ni hinner med på en vecka!! Inte konstigt att det är svårt att vara smartare än en femteklassare ��
    Frågorna var som vanligt kluriga och mina svar är följande;
    Ja, hjärtat är en muskel.
    I discoteksbranden dog 63 människor. Det är fortfarande lika fruktansvärt att tänka på den händelsen....
    Jag gissade på att Eiffeltornet var 323 meter men på Rasses leende förstod jag att det var fel. Efter lite gissningslek så visade det sig att jag var en meter ifrån. Så nu har jag lärt mig att det är 324 meter högt.
    Ha en bra skolvecka hela klass 5a.
    Mvh Katrin

    SvaraRadera