Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 20 mars 2015

Våra vecka med olika roliga aktiviteter

På måndag hade vi idrott och vi körde en ny lek. Vi fick nya mattematik böcker i matte. Vi är klara med pixel 5a och nu har vi 5bVi började med biologi i NO.Vi jobbar med kroppen nu, vi fick berätta vad vi redan kan och vad vi vill veta mer om. 

På tisdagen: Så skulle vi svarat på frågorna om Hoppet på bloggen. Frågorna var så där enkla. Vi tycker att boken är bra hittills.  Vi skulle svara på frågor i Elevenkät om hur vi trivs i skolan. Det gjorde vi på våra ipads. Alla 3-6 i Eslöv gör det.

På onsdagen hade vi studiedag!

På torsdagen hade vi glosor på engelska kapitel 18. Vi skulle argumentera för och emot att ha ipad i skolan, på engelska. Det var bra att argumentera på engelska. Det är lättast att vara för ipad i skolan för vi villalla ha det.  Vi hade grej of the day och letråden var "God, gul båge" och svaret var ostbågar och ursprunget var från USA. Ann var hemma så vi hade idrott med Henrik och Sara. Fast det var Henrik som skötte det. Vi lekte Kinesiska muren, spökboll och under hökens vingar kom.

På fredagen så skulle vi vara klara med Raggarön läxan. Vi hade en grej of the day och ledtråden var "natt på dan" och svaret var solförmörkelse som det kommer vara idag runt 11 tiden. Idag kommer vi alla i klassen gå ut och kolla på den. Idag kommer månen skymma 80% av solen i Skåne. Idag 20 mars så ska man "rocka sockorna" och ta på sig olika strumpor för att visa att även om man är annorlunda så betyder man lika mycket som alla andra. Vi såg solförmörkelsen. Det var häftigt! Det var första gången i vårt  liv som vi såg den.

Generation Ipad! 

Vi skyddar ögonen, fast det var disigt.


På historian har vi gjort en tecknad serie om när Kung Erik och Engelbrekt bråkar . Det slutar med att Erik avlutar som och blev sjörövare på Gotland. Engelbrekt blev mördad,
Edvin hade gjort en jätterolig kahoot om våra Grej of the day! 


Våra förmågor denna vecka:

Kommunicera på engelskan när vi tillexempel gör "warm upps" .Vi pratar alltid på engelska,
Lösa problem på matten när vi jobbar med matte målen.
Sökt information på svenska.



Det vi kommer att minnas från denna veckan är solförmörkelsen på fredag.
Till nästa vecka ska vi tänka på att torka matbordet efter att vi har ätit i matsalen.
Vi tycker att vi i klassen ska diskutera om att vi ska göra en egen grej of the day till 5B.

Till föräldrarna:
Vilken är kroppens viktigaste muskel?
Vilka är dem mest använda enheterna i volym?
Publicerat av:
Anton, Mohamed och Aleksandar.



+
 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar