Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 13 mars 2015

Gulli & Henrik tajm!

Sammanfattning av veckans arbete

Måndag: På måndags morgonen hade vi idrott, då vi började med en ny lek som heter Fortet. Man blir indelad i två lag, varje lag fick likadana redskap. När man hade fått sina redskap var det fritt fram att bygga upp sitt fort. 
Efter idrotten hade vi rast och sen blev det svenska i klassrummet. På svenskan fortsatte vi med veterinären. Veterinären är ett kapitel som handlar om att vi är veterinärer och ska hjälpa djur. 
När svenska lektionen var det dags för NO. På NO tränade vi inför NO kollen som vi hade i torsdags. När vi tränade inför kollen så gick vi igenom vad vi skulle kunna om vardags kemi.
Efter NO hade vi Engelska. När vi hade engelska började vi på ett nytt kapitel som handlar om vad fem barn vill göra i framtiden någon ville vara bil mekaniker, någon ville ha en egen butik m.m.
När lunchrasten var slut så hade vi matte då hade vi en matte diagnos. Vi slapp skriva i boken gör att Maja hade kopierat upp papper som vi kunde skriva på dem istället. 

Tisdag: i Tisdag hade vi ingen engelska för att vi filma en 15 sekunders film som vi skulle ha med i en tävling om att få träffa Måns Zemelöv. Eftersom hans låt i mello handlar om hjältar eller som den heter "heroes" så skulle vi vissa att vi var hjältar i vardagen. Efter det hade vi matte och då fortsatte viss med matte diagnosen (de som inte var klara) resten av klassen satt i grupper och rätta. Efter rasten hade vi matte igen och då fortsatte vissa grupper att rätta diagnosen tillsammans. Var man klar med att rätta skulle man göra extra uppgifter ena var att bygga hus den andra var att göra två olika kubor med bokstäver på från A-F och ett X. 
 Syslöjdarna fortsatte med att göra sina pennskrin vissa är snart klara med pennskrinen och vissa sitter och klipper hjärtan. Träslöjdarna fortsätter med att svarva. Vissa av dem gör ljusstake och vissa gör pallar m.m.
Onsdag: När vi kom till skolan träffades alla i klassen utanför byggnaden och väntade på att någon lärare skulle släppa in oss. När vi kom in började vi med en lärorik GREJ OF THE DAY. Den handlade om Alcatras. Efter det hade vi musik och då lärde vi oss ackord på olika instrument. Istället för matte hade vi NO för vi behövde träna på NO kollen. 


Torsdag: Vi hade bild med Kerstin på morgonen, vi gjorde träden och utvärderade efter att vi var klara. Vi gjorde svenskoll på svenskan. Vi hade NO koll också och alla blev klara med den. På gympan gjorde vi likadant som i måndags.

Fredag: Gulli kom på besök för att redovisa inför klassen. Henrik fick göra en egen grej og the day och det var då Zlatan. Vi lyssnade på finallåtarna i melodifestivalen och  sen fick alla rösta en sluten omröstning om vem som vinner.På måndag  ska vi öppna kuvertet och se vem som vann.I slutet fortsätter vi att titta på geografens testamentet.

Våra förmågor 

Tolka,kommunicera,läsa m.m

Inför nästa vecka

Det vi kommer minnas från den här veckan är att Gulli kom på besök och att Henrik fick ha en grej of the day
Till nästa vecka ska vi tänka på att inte prata när läraren går ut från klassrummet.
Vi tycker att klassen ska diskutera om inget. 


Till föräldrarna

1. Vad heter den nya leken vi kör på gympan?
2. Vad kunde man vinna om man vann tävligen med Måns?
3.hur lång skulle filmen vara?


Bloggat av: Linnea & Vilma 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar