Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 14 november 2014

Våran roliga vecka

                                                   Sammanfattning av veckans arbete
När vi har jobbat med Vårt samhälle så har vi filmat in en pjäs där vi visar hur pengar cirkulerar. Vi var cirka två till fyra personer i gruppen. Efter så fick vi kolla på filmen vi har gjort några tyckte det var roligt andra tyckte det var pinsamt! Idag fick vi också göra en koll på vårt samhälle.
På matten har vi haft lite hästkapplöpning, det går ut på att man har ett papper och där är hästar från två till tolv och sen ska man ringa in den hästen som man satsar på sen slår maja två tärningar  och om man t. ex får en femma så ska man kryssa på den spalten femman är på.
I onsdags på musiken fick vi prova på att spela på trummor och en trumbon det tyckte vi i klassen var jätte kul.
På syslöjden håller vi på att göra något till vårt rum gjort av våra gamla kläder. Men vi som går på träslöjd kunde inte vara på träslöjden för vår slöjdlärare och slöjdvikarie var sjuka, så vi jobbade med Sara istället. På engelskan har vi fått se en bild på en maskin sen så ska vi bestämma själva vad det är för en maskin och sen ska vi fråga varandra frågor på engelska. Nu har vi fått nya kapitel till skogens hemlighet. Det är kapitel tio till tolv, Kapitel tio handlar om vad sina väsen äter , Kapitel elva handlar om att ens väsen har hittat ett mystiskt spår och kapitel tolv handlar om att de besöker staden.

                                                  Våra förmågor
                                                           
Våra förmågor som vi har använt är:  kommunicera på Engelskan, vi har ju pratat engelska med varandra och ställt frågor. Vi har också använt att fundera över saker som sker för att vi har funderat över hur pengarna cirkulerar i ett samhälle. På matten har vi använt förmågan att följa resonemang för att vi har tänkt vem som är den bästa hästen.

                                                    Inför nästa vecka
Från denna veckan kommer vi att minnas att vi har filmat en pjäs som vissa tyckte det var rolig men andra pinsamt!


Till nästa vecka ska vi tänka på att inte glömma gympa kläder, och att vi ska ha lucia träning på Onsdag. Ta gärna hand om den nya killen Aleksandar.
Vi tycker att vi i klassen ska diskutera om hur det går i omklädningsrummen eftersom killarna fick ett schema för vem dem skulle dela dusch med.
                                               Till föräldrarna
Vi har några frågor till föräldrarna.
1.Vad heter den nya killen i vår klass?
2.Hur jobbade vi när vi jobbade med hur pengar cirkulerar på samhällkunskap?
3.Vad håller syslöjdarna på med på slöjden?

Detta inlägget är gjort av Nathalie och Agnes

1 kommentar:

  1. 1) Han heter Aleksandar
    2) Ni spelade in filmer
    3) De gör saker till sina rum av gamla kläder

    /Maria (Agnes mamma)

    SvaraRadera