Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 21 november 2014

Vår bloggvecka 47

EN SAMMANFATTNING AV DENNA VECKA.
Under denna veckan så har vi börjat med något nytt inom läsförståelse. Vi har börjat med " Snögrottan". Det handlar om två pojkar som heter Andreas och David. Dom bygger en snögrotta i en snöhög som plogbilen har plogat upp och när dom minst anar det så rasar grottan. Sen kämpar dom för att komma ut. 
Tjejerna har fått välja livmoderhalscancervaccination. Killarna kunde inte ta det efter som dom har inte en livmoder. Sprutan som tjejerna tog var otroliga sju centimeter lång. Dom fick välja vilken tid dom skulle ha från klockan ett till klockan fem. 
Nu är det bara en lucia övning kvar innan vi börjar med det riktiga lucia tåget. Nu måste alla skärpa sig när det bara är en övning kvar.Träna mycket hemma på alla låta. 
Vi har börjat med en ny högläsnings bok och den heter Saga Swärd. Hennes tvilling bror har dött i en bil olycka och hon bor med sin väldigt tjuriga mormor. Då och då så somnar hon och kommer in i en annan värld.
Vi har testat att skriva samhälls kollen på Kahoot.it. Det blev som en frågesport på ipaden. Man fick poäng genom att svara rätt och snabbt.Sara hade gjort frågorna på sin iPad och det fanns fyra svar man kunde välja på. Det var spännande och roligt eftersom det var nytt.
Vi tittar på lilla aktuellt. Där pratade dom om att fler skolor väljer att inte räcka upp handen utan läraren drar ett namn. Det gör redan vi i 5 à med Saras iPad och med en burk med våra namn.
VÅRA FÖRMÅGOR.
Våra förmågor som vi har använt är:använda  begrepp.vi har använt begreppen median,medelvärde och typvärde. En annan förmåga är tolka. Vi har använt den förmågan när vi letade fakta i böcker i Svea rika. På NO lektionerna så har vi använt kunskaper när vi gjorde magnet banan. I svenskan så har vi använt förmågorna läsa och söka information.
DET VI KOMMER MINNAS FRÅN DEN HÄR VECKAN.
Det vi kommer minnas mest är att vi började blogga denna vecka. Det var väldigt roligt för att vi fick skriva på en blogg.
TILL FÖRÄLDRARNA

Ungefär hur lång var vaccinations sprutan?
Vad heter den nya högläsnings boken?
Vad heter boken som vi bloggar om?
Bloggat av Edvin och Johan
Vår koja!
Våra magnetbanor. Visst är dom häftiga?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar