Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

torsdag 24 april 2014

Rektor har ordet


Adobe Systems                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                

 
TILL FÖRÄLDRAR MED BARN PÅ NORREVÅNGSSKOLAN F-6

 

Hösten 2014

 

Vi får många frågor kring bemanningen i höst och jag kan svara på några redan nu. Vi har vakanta tjänster i förskolklasserna, skälet till det är förlängd föräldraledighet och nya uppdrag. Det vi vet säkert är att Cecilia Olsson kommer att arbeta med Gröngölingarna.

Våra förskoleklasser kommer att ha sin verksamhet på Norrevångsskolan i höst.

 

Fritidshemmen Gläntan och Hyddan kommer att ta emot barn från åk1 och förskoleklass. På Gläntan kommer Martin Lindsäter att vara kvar och Marianne Kvist som idag arbetar på Hyddan kommer också att vara på Gläntan. På Hyddan kommer Rickard Ferm att vara kvar och arbeta tillsammans med Marie Sjöström som idag arbetar på Ängen. På både Hyddan och Gläntan har vi en tjänst som fritidspedagog vakant.

 

Elever som idag går på Rödhaken kommer att bli 1 A och där blir Ulla Månsson mentor. Gröngölingarna kommer att bli 1 B och där kommer Inga-Lill Wallin att vara mentor. Elna Hansson blir speciallärare i åk1.

 

I åk 2 kommer Åsa Nilsson, Ann Christensson och Carolin Borg/Svensson att fortsätta arbeta med sina nuvarande klasser. Ingrid Lindskog kommer att vara extra lärare på halvtid för att arbeta med läs- och skrivinlärning.

 

På fritidshemmet Lyan kommer Marie Olsson och Peter Björck att vara kvar för att arbeta med åk 2. Ingrid Lindskog som idag arbetar på Rödhaken kommer att vara på Lyan på halvtid.

 

3 B som blir 4 B kommer att få David Ursing som mentor medan tjänsten som mentor för

4 A är vakant.

I årskurs 5 kommer Sara Björck, Maja Hedlund och Else Bergström/Olofsson att undervisa till hösten. Maja kommer att vara helt föräldraledig under slutet av vårterminen och då kommer Ina Nilsson att vikariera

 

6 A kommer att få Ana Bogunic som mentor när Frida Andersson går på föräldraledighet.

På fritidshemmet Ängen kommer Anna Cronqvist att vara kvar och där har vi två tjänster vakanta.

 

Övriga lärare fortsätter arbeta med sina klasser.

 

 

Utvecklingsarbete

När vi hade föräldrasamråd ville flera av föräldrarna att vi skulle informera lite mer om det utvecklingsarbete som pågår på Norrevångsskolan F-6. Arbetet inleddes med att vi arbetade med skolans uppdrag, värdegrunden och målstyrning. Därefter arbetade vi vidare med arbetsorganisation och relationer, Just nu arbetar vi med utveckling av arbetslag och samverkan. Under sista delen av vårterminen är temat ledarskap, lärarskap och medarbetarskap. Vi kommer att fortsätta vårt arbete med s k Learning study där vi forskar på vårt eget arbete för att hitta den mest framgångsrika undervisningen. De ämnen vi ska arbeta med är läsförståelse på lågstadiet och matematik på mellanstadiet. En av de sista dagarna på vårterminen när vi har kompetensutvecklingsdag kommer vi att fördjupa oss i formativ bedömning.

Allt arbetet syftar till att vi ska arbeta mot gemensamma mål för att öka måluppfyllelsen för våra elever.

 

Föräldraenkät

Vi har just fått resultatet av årets föräldraenkät. Tyvärr kan vi konstatera att svarsfrekvensen var väldigt låg så vi kan inte dra alltför långtgående slutsatser baserat på resultatet. Vi har jämfört oss med resultatet för hela kommunen och kan glädja oss åt att ni föräldrar är nöjda med era barns IUP och med skriftliga omdömen. Många är också nöjda med våra föräldramöten, att barnen tycker om att gå till skolan och att barnen känner sig bekräftade på skolan. Det som föräldrarna på skolan är mindre nöjda med är arbetsron så där behöver vi bli bättre. Föräldrar vill också veta mer om hur föräldrar kan stödja och uppmuntra sitt barns lärande och utveckling.

 

Staket

Som ni säkert har lagt märke till är arbetet med att sätta upp ett nytt staket påbörjat.

 

Stängt

Glöm inte att vi har kompetensutvecklingsdag måndagen den 16 juni och då är skolan och fritidshemmen stängda.

 

 

Jag stannar kvar på tjänsten som rektor för Norrevångsskolan F-6

 

 

Soffi Domefalk

 

Rektor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar