Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

torsdag 3 april 2014

Minnesanteckningar från Norrevångsskolans föräldrasamråd 14-03-27


Minnesanteckningar föräldrasamråd    14-03-27 Norrevångsskolan f-6

Närvarande:

Föräldrar: Gröngölingarna: Håkan och Malin, 1a Antonia, 1B Roger, 1c Elin och Lina , 2a Anna, 2b Anne och Björn, 3a Jessica och Ylva, 4a Stefan och Roger, 5b Anne, 6a Mattias, Övriga: Soffi rektor, Sara arbetslagsledare mellanstadiet, Stefan kontaktpolitiker

  • Föräldrasamrådets funktion

Föräldrarådet är inget beslutsfattande organ utan ett rådgörande. Vi lyssnar på er föräldrar.  Ni representerar klassen och föräldrarna i klassens tankar och frågor. Vi diskuterar inte enskilda personer utan pratar om övergripande ämnen.

  • Avstämning- hur är det i klasserna?

Gröngölingarna har precis flyttat hit och det känns positivt. En bra flytt. Även fritidsverksamheten har utvecklats, många nya aktiviteter. Förskoleklasserna stannar på stora skolan inga klasser ska vara på Bredablick.

Rödhakarna har inte haft utvecklingsamtal ännu och det väntar de på. Det är på gång. Mer aktiviteter utanför skolområdet t ex  utedagar och skogen önskas av föräldrarna.  Det är bättre efter flytten då man kan möta elevernas behov på ett annat sätt.

1a Ettorna är tre klasser idag och utifrån barnens perspektiv tycker föräldrarna att det ska fortsätta så. Bra i klassen.

1b Är jättenöjda med att det är tre klasser. Är nöjda med sin lärare.

1c Är jättenöjda. Bra med tre klasser.

För att kunna bemanna en klass med 100% pedagog så bör man ha ca 24 elever i klassen. Dagens åk 1 är färre än detta. De kommer att bemannas med tre 100% lärare i åk 2. Pedagogerna har fått möjlighet att organisera detta arbete så som de tycker är bäst.

2a fungerar bra och en bra sammanhållning i klassen och nöjda med läraren. Staket ut mot parkeringen.
Staket är utlovat den närmaste tiden

2b sammanhållning i klassen är bra. Det har varit oroligt med flera lärarbyten. Bra att det har kommit ut mail i tid nu. Lite oro för hur det ska bli med bemanningen i klassen. Flera rektorsbyte utan information till föräldrar. Stulna nycklar på högstadiet har väckt oro.
 Nycklarna är återfunna. Vi har en säkerhetsansvarig i kommunen och de har varit på inspektion. Så hela säkerhetstänket har stärkts.
Synpunkter på att barnen var hungriga på eftermiddagen. Mellanmålet är litet.
Det ansvarar en kostansvarig på stadshuset för och näringsinnehåll är noga uträknat. Skicka gärna med smörgåsar och frukt om de ska vara här länge. Det är lika för alla skolor i kommunen.

Vad är budgeten per/elev?

Föräldrar undrade hur mycket en portion mat får kosta.
Vår kostansvariga Birgitta Mårtensson/Alsterland svarar att under vårterminen 2014 är livsmedelskostnaden för en portion lunch på mellanstadiet 10,85 kr exklusive transport och personal.

Likabehandlingsplanen – Vi arbetar med värdegrund hela tiden. Om man som förälder är orolig för att ens barn är utsatt så bör man prata med läraren. Läraren kan sedan göra en anmälan till EHT.

3a Funkar bra med sin lärare och det fungerar bra med klassen. Frågor kring skolavslutningen och om det blir i kyrkan.
Det är beslutat att vi är i idrottshallen. Anledningen till detta är att vi har en ny fin Idrottshall och vi vill skapa en ny tradition tillsammans med högstadiet och Bredablickskolan. Skolan ska också vara konfessionsfri. Vi har en grupp som ska utveckla förra årets skolavslutning så att den passar de yngre

4a  En väldigt bra klass . Nöjda med läraren.

5b För lite till lunch upplever en elev. Lärarbyte, har varit mycket oro i gruppen.
Det finns alltid salladsbuffé och knäckebröd med smör om man inte blir mätt.

6a Fungerar bra. Har varit turbulent bitvis. Duktig lärare. Rörigt med paddorna i början men nu är det positivt.

  • Skolutvecklingsprojektet.

Vi presenterar vad vi arbetar med att utveckla på Norrevångsskolan. Föräldrar vill gärna ha ytterligare information kring projektet. Det återkommer vi med.

  • Föräldrars möjlighet att påverka:

Föräldrar har möjlighet att påverka skolans arbete genom utvecklingssamtal, föräldrasamråd, enkäter , besök på skolan, ringa läraren , maila lärare, ringa elevhälsotemaet (skolpsykolog, kurator och skolsköterska) , ringa rektor, politiker som representerar nämnden.

  • Sociala medier- Hur använder vi vuxna sociala medier?

Vi vädjar till alla föräldrar att vara ett föredöme för våra barn. Skriv gärna om dig själv på facebook eller twitter men skriv inte om andra. Det som skrivs i sociala medier sprids blixtsnabbt även om det inte är sant.

  • Rektorstjänsten

 Soffi Domefalk är inte längre tillförordnad rektor utan stannar kvar som rektor på Norrevångsskolan f-6

  • Trafiksituationen utanför Norrevångsskolan

Tyvärr har det varit några incidenter vid den yta där den tidigare temporära hallen stod. För att skydda våra elever har kommunens trafiksamordnare tillfälligt stängt av ytan för trafik.Ytan ska så småningom göras i ordning.

  • Kollektiv bestraffning

En elev i ettan har kommit hem och berättat att de inte får leka vissa lekar p g a att några elever  inte klarar av leken. Det har varit bollar som dragits in för hela klassen. Pedagogerna arbetar på flera olika sätt med att handleda elever i leken.  Samtalet med eleverna är viktigt. Det viktiga är att eleverna vet varför de inte får leka den leken just nu. Pedagogerna har ett ansvar att informera och föräldrar ett ansvar att fråga.

  • Stefan Karlsson- kontaktpolitiker

Om du har frågor eller funderingar kan du ringa direkt till Stefan  073-9910325

 

Nästa möte 21 maj kl 18.00 på Norrevångsskolan

Vid pennan
Sara Björck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar