Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

måndag 11 november 2013

Vi jobbar vidare

Nu har hösten verkligen kommit och det är vått och kallt. Glöm inte att ha rätt kläder med till skolan så att alla kan vara ute och ha kul på rasterna.
Idag har vi gått igenom ett nytt kapitel i engelska. Det handlade bland annat om att kunna räkna från 10-20.Vi fortsätter att lära oss ord som är sammandragna. Nu kan vi några sammandragna former till:
I 'm
I've
You're
It's
He's
She's
Det behövs grammatik för att kunna lära sig ett språk ,det är byggstenarna som allt vilar på.
Vi närmar oss slutet på Kompisboken. Ni har nu valt vem ni helst skulle vilja vara vän med och skrivit ett brev till en av huvudkaraktärerna i boken.Till på onsdag ska alla ha svarat på frågorna toll s100-125.
I matte har ni precis gjort diagnos tillsammans med Maja och idag började ni arbeta med decimaltal .Ni fick även en stencil om decimaltal i läxa till torsdag.
I Veckomatten arbetade vi med miniräknare .Ett bra hjälpmedel,men det svåra är att plocka ut uppgiften som ska lösas och vilket räknesätt som ska användas. Glöm inte att gå tillbaka och rätta gamla fel varje vecka.

I historian jobbar vi oss in i medeltiden . Vi har pratat om de fyra rikslagarna som fanns och de olika straffen. Vi har också pratat om när kristendomen kom till Sverige och vilken stor förändring det var. Vilka olika uppgifter munkar och nunnor hade och Sveriges enda helgon, Heliga Birgitta. Vi ska fortsätta med Birgitta på onsdag.

Nu har vi haft utvecklingssamtal och satt upp mål .På onsdag börjar vi jobba på riktigt med våra individuella mål som ni satt upp på utvecklingssamtalen.

Luciaövningen är i full gång och i vår klass är det 16 barn som valt att vara med. Kul att så många vill lussa för oss.

Idag kom Lily förbi och gjorde cirkuskonster. En riktig sötnos . Tack Anna och Emelie för att vi fick lära oss mer om hundar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar