Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

söndag 24 november 2013

Rektor har ordet


Tiden går fort…vi är redan inne i november
Skolans huvuduppgift handlar om kunskap och trygghet. Alla elever har rätt till lärande i en trygg miljö. För att skapa och bibehålla en trygg miljö i skolan behöver vi arbeta med olika delar. Att stödja elevernas självkänsla. Där gör t.ex skolans fritids ett riktat arbete med fokus på värdegrundsfrågor. Det handlar om att vara en god kamrat. Men det handlar också om att det finns vuxna tillhands för att hjälpa till när det blir bråk
Det handlar om att lyckas i sitt skolarbete att få utmaningar. Skolans alla personal arbetar målinriktat med möjligheter till att alla elever ska lyckas - att få klara av saker och känna sig nöjd men också nyfikna på ny kunskap.
Engagerade lärare
För att få största möjliga utveckling för alla elever behövs kvalificerad personal. Det har vi här på Norrevångskolan.  Men även den mest kompetenta läraren behöver lära mer för att nå ännu längre i sitt arbete med eleverna. Ma- lyftet är en utvecklingsinsats för del av personal.  Förvaltningen har även satsat på en riktad arbetslagsledarutbildning med start under hösten.
Alla elever i åk 6 har fått en egen Ipad - även den satsningen är förvaltningsövergripande. Lärarna  får  här utbildning genom förvaltningens IKT- satsning.
En annan utmaning som vi ständigt arbetar med är elevernas språkliga utveckling. Förmåga att verkligen förstå när man läser är otroligt viktigt för alla elever i alla skolämnen och under resten av livet.
Arbetslag
Norrevångsskolan är indelad i tre arbetslag. För och Fri (förskoleklass och fritids), Åk 1-3 och Åk 4-6. Syftet är att öka elevernas måluppfyllelse och allas trivsel. Specialpedagogerna har en speciell funktion, att värna om de elever som är i behov av extra stöd. De undervisar men handleder också arbetslagets lärare. Varje elev har sin klassförståndare som är den som följer och stöder elevens utveckling i skolan och som är den som har den mesta kontakten med vårdnadshavaren.
Vi rekryterar personal efterhand som behov uppstår- avtalsenliga ledigheter, uppsägningar mm. Vi står just nu för ett skifte i klass 5B. Carina Rasmussen slutar och ny pedagog i klassen och arbetslag 4-6 är Lena Karlsson. Hon börjar sin anställning inför terminsstart 7/1 -14. Vi hälsar Lena hjärtligt välkommen till oss på Norrevångsskolan F-6
Eslövs kommun den 21 november 2013
Kari Sälgfors








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar