Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

tisdag 17 september 2013

Förmågor


Efter redovisningen av de muntliga sagorna pratade vi om vilka förmågor  som hade tränats.
*Kommunicera, det hade tränats mycket. Dels hade paret kommunicerat när de författade berättelsen tillsammans, och dels hade paret sedan kommunicerat med klassen när berättelsen presenterades framme vid whiteboard tavlan.
*Formulera, ni formulerade en berättelse och valde vilka ord som passade bäst för att beskriva det ni ville att klassen skulle förstå.
* Anpassa innehållet, ni gjorde berättelser som ni visste skulle passa era klasskamrater lite bättre än det skulle passa era föräldrar.

Vi tränade även på att ge och ta respons:
Presenterades huvudkaraktären på ett bra sätt? Fanns det ett hinder(problem) i berättelsen? Blev hindret löst på slutet? Det som känns kul att lägga in i berättelsen när man sitter tillsammans med kompisen känns kanske inte lika kul när man sedan redovisar sin berättelse inför klassen och får respons. Respons hjälper oss att bli bättre.
Allt detta behövs för att en bra berättelse ska kunna byggas upp.Idag arbetetade vi med en liten del av hur man blir en riktigt bra berättare. Det arbetet kommer att fortsätta länge .
Tänk så mycket vi tränat samtidigt som vi haft så kul.

Imorgon har ni studiedag,härligt ! En del av Er fick matteläxa av Maja idag. Målet är att vara klar med sidan 7 i Pixel tills på torsdag. Kör hårt!

Idag kom Agnes tillbaka till klassen.Välkommen tillbaka Agnes,du har varit saknad.

Här kommer några bilder från dagens redovisningar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar