Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

fredag 24 oktober 2014

En spöklikvecka

Sammanfattning av veckans arbete:
Mattediagnos. Den här veckan har vi haft mattediagnos. Diagnos har vi för att se vad vi kan i matte. vi tyckte att mattediagnsen var rolig.På mattediagnosen så jobbade vi mycket med divistion,problemlösning,utvecklad form och skriva sifrorna i ordnings följd.
Engelskkoll.Den här veckan har vi haft engelskkoll. Engelskkoll har vi för att se om vi kommer ihåg allt om engelska. Vi hade lite repition från fyran också.
Kristaller. Den här veckan har vi gjort expriment på no lekitionen. Exprimentet var att skapa kristaller. Vi gjorde en hypotes om hur det skulle bli och vi skrev resultat.
Den här veckan fick vi lön i vårt samhälle. 3000:-  fick alla. Det var många olika yrke- Offentligajobb(sjuksköterska, sopgubbe,polis, lärare, undersköterska, vaktmästare) och privata jobb (mäklare, chef, kassbiträde på Lindex)De gröna(privata) fick lämna 1000 kr till kommunen för man måste betala skatt.Sen fick de gula(offentliga) lämna 1000:- i skatt. Av skatten fick de gula lön och dom gröna fick en liten del av skatten. Det som blev över byggde kommunen hallar av och fixade gator och fritidsgårdar.
Halloween i fredags.Vi kom in på morgonen och då hade vissa av lärarna klätt ut sig. När vi kom in ii klassrummet och då hade Sara fixat lite spökmusik.Efter det så jobbade vi med spökisar. Vi srev och tränade på att berätta spökisarna.

Efter rasten blev vi indelade i grupper.Sen fick vi berätta spökisen i vår lilla grupp.När vi berättade våra sagor så hade vi det bäcksvart i hela rummet.Så vi fick ha stearinljus i mitten.Efter det så hade vi en tipsrunda om halloween och matte. Vissa frågor var svåra och vissa var lätta. Vi gick igenim alla svaren och det var några grupper som hade alla rätt.


Sen hade vi lunch och efter lunchen fick vi kolla på film,rita självporträtt och halloweenbilder.På bilden så skulle vi rita så snyggt vi kunde på ett självporträtt.Efter man hade varit klar med självporträttet fick man pyssla med halloween grejer.

Våra förmågor:
använda kunskaper i engelskan gjorde vi det.
välja lämpliga metoder gjorde vi på mattekolen och på Halloweentipsrundan.
Formulera gjorde vi när vi skrev spökberättelser.
Inför nästa vecka:

NÄSTA VECKA HAR VI  LOOOOOOOOOOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Till föräldrarna:
Fråga 1:Utanför slottet har det pyntats med tre olika pumpor.
Tillsammans väger pumporna 12 kg.Den tyngsta väger 2 kg mer än den lättaste och den
mellersta väger 1kg mindre än den tyngsta.
Vad väger var och en av de tre pumporna?

Fråga 2:Dansen är högst uppn i slottstornet.För att komma ditt så måste gästerna gå i tre spiraltrappor.Den sista trappan har dubbelt så många trappor som den första trappan.Den andra trappan har 42 trappsteg.Totalt har gästerna gått 132 trappsteg när de kommer upp i tornet.
Hur många trappsteg hade den sista trappan?




Bloggat av: Mio och Melvin

1 kommentar:

  1. Jätte bra sammanfattat veckan Mio och Melvin !! Skit bra!! /// Agnes

    SvaraRadera