Den här bloggen är till för Er som vill följa klass 6a i deras arbete.
Välkommen!

måndag 24 februari 2014

vecka 9

Äntligen känns det som att våren är på väg. På rasterna spelas det bandy och fotboll . En del hoppar hopprep medan somliga gillar att snacka. Vad man än väljer att göra så är det så mycket trevligare i solsken.
Den här veckan repeterar vi på engelskan och nästa vecka är det dags för engelska koll. Vi kommer att repetera i skolan men det gäller att också repetera hemma. Alla elever har fått ett repetitionshäfte som man kan arbeta med hemma.
Precis som tidigare så är det,förutom grammatiken i häftet, också alla glosor och texter vi haft.


I matten har vi precis avslutat arbetet med geometri och vinklar. Detta avslutades med en diagnos innan lovet. Nu fortsätter arbetet i matte med mätning. Vi kommer att arbeta med enheter , omkrets och area.


Nästa vecka kommer vi att ha prao-elever i klassen. Det är tre killar som tidigare varit elever hos oss och som nu går i åk. 8. Det ser vi i klassen mycket framemot och vi hälsar Rivan, Tajko och Filip varmt välkomna. På tisdag nästa vecka har vi Trippelbollsturnering. Det betyder att eleverna kommer ombytta på tisdag morgon och har med sig inneskor. Vi åker gemensamt buss ner till Sallerupshallen där vi kommer att spela handboll, bandy och fotboll i blandade lag med fyror från Sallerup och Fridasro. Vi äter lunch där. ta gärna med en frukt  och vattenflaska. Det blir många matcher! Dessa dagar är toppen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar